јуни 1, 2016

Поставување на PIC микроконтролери

Source: http://www.cpp.edu/~pbsiegel/picprogs/pprogs.html Следниве програми се примери кои јас го користам за учење на програмирање на 8-битни PIC микроконтролери. А добра препорака е книгата “Дизајнирање на Вградени системи со PIC микроконтролери: Принципи и апликации” од страна на Тим Wilmshurst. Доунлоад за ССМ е исто така добра референца за информации во врска со битови за секоја адреса регистар […]

јуни 1, 2016

Фер употреба и електронски резерви

Source: http://www.ala.org/advocacy/copyright/fairuse/fairuseandelectronicreserves Вовед Примена на фер употреба Четири-фактор тест фер употреба резиме Прашања / Контакт Вовед Од CONFU (Конференција за фер употреба) дискусии во доцните 1990-тите, имало бројни дискусии во врска со “најдобри практики” на електронски системи за резерва или e-резерви. здруженијата на библиотеки и високото образование не се одобрува дискусиите CONFU бидејќи предлог-насоки е-резерви беа […]

мај 31, 2016

Јава Преглед

Source: http://www.woodger.ca/jv_ovrw.htm Јава траење Java е дизајниран да биде архитектонски неутрален, па тоа може да работи на повеќе платформи. Истото траење код може да работи било која платформа која ја поддржува Јава. За да се постигне својата крос-архитектура способности, Јава компајлер генерира архитектонски неутрален инструкции bytecode. Овие инструкции се со цел да биде и лесно да […]

мај 31, 2016

Инсталирање на Ubuntu на VirtualBox

Source: http://henricasanova.github.io/VirtualBoxUbuntuHowTo.html Општи услови Ги инструкциите подолу за да се обезбеди лесен чекори, кои студенти се користи успешно да го инсталирате VirtualBox и Ubuntu во VirtualBox за целите на наставата. Сепак, голем број на информации се достапни на интернет и Google е вашиот пријател. За се што сум опишувајќи тука има on-line консултации, форуми, видео вежби, […]

мај 31, 2016

Rui-Снимање на Корисникот Влез

Source: http://acs.ist.psu.edu/projects/RUI/index.html Оваа страница ја придружува RUI, едноставен удар и глувчето потег дрвосечач. Тоа и сродни теми се пријавени: Морган, Ј Х, Ченг, C.-Y., Штука, Ц, и Ритер, Ф. Е. (2013). А дизајн, тестови и размислувања за подобрување на удар и глушец дрвосечачи. Интеракција со компјутери. 25 (3). 242-258. Kukreja, U., Стивенсон, В. Е., и Ритер, Ф. […]

мај 30, 2016

Како Usenet Вести Протоколи за Pабота 

Source: https://people.dsv.su.se/~jpalme/e-mail-book/usenet-news.html Извадок од книгата по електронска пошта Јаков Палме како што е изменета со онлајн ревизии. Вести Usenet е дистрибуиран компјутерски систем за конференции. Конференции во Usenet вести се нарекуваат дискусиони групи, и пораки се нарекуваат статии. Основниот принцип на Usenet вести се направи локален сервер се справува со повеќето од функциите на. Usenet Вести […]

мај 30, 2016

Од Нивните Умови: Животот и Откритија на 15 Велики Компјутерски Научници

Source: http://cs.nyu.edu/cs/faculty/shasha/outofmind.html Компјутерски науки е еден од најважните силите кон денешното општество и иднината, но сепак тоа е една од најмалку разбрана. Кои го направија клучен напредок и како го прават тоа? Од нивните умови на читателите до 15 од основно компјутерски научници на планетата, вклучувајќи и осум добитници на Наградата Тјуринг, добитник на Нобеловата награда […]

мај 30, 2016

Обезбедување на Remote Desktop за Windows XP

Source: http://mobydisk.com/techres/securing_remote_desktop.html Remote Desktop, несигурно Многу луѓе го користат функција Remote Desktop во Windows XP Professional да се здобијат со лесен пристап до нивните домашни компјутери. Но, за отворање конекција со на профил на администратор на вашиот систем е многу опасно. Само со отворање на порта на мојот ѕид добив неколку обиди за најава, од различни […]

мај 26, 2016

Vis5D

Source: http://www.ssec.wisc.edu/~billh/vis5d.html Ви препорачуваме Vis5D + Развој Vis5D му престанува SSEC, но продолжува како Vis5d+ Project на SourceForge. Ова беше иницирана од страна на Стивен Џонсон на МИТ и сега вклучува Џим Едвардс, визуелизација тим NCAR и други. Ние ќе продолжиме да им служи на нашите постари верзии на Vis5D но препорачуваме Vis5D +. D3D Затоа, […]

мај 26, 2016

Канонична Форма на Јава Класа

Source: http://csis.pace.edu/~bergin/patterns/CanonicalJava.html Повеќето Java класи треба најмалку следните делови. Ова е надвор од било функционалност која ја опфаќа. Имињата на класи се капитализирани во Јава како конвенцијата на стил. public class Name extends Object implements Cloneable, java.io.Serializable { public Name() { … DO NOT call non final methods from here. } public String toString() { return […]