септември 30, 2016

Далила (Delila): Софтвер за Анализа на Информации на Протеини и Нуклеински Киселини Секвенци

Source: https://schneider.ncifcrf.gov/delila.html

Вклучувајќи Низа Логос и Низа проходилки

The 4 basepairs of DNA.Choosing one of 4 objects takes 2 bits.

Delila програми се дизајнирани да се манипулира со сета на фрагменти низа. Некои од програмите се користат за да се создаде логоа низа и пешаци низа додека други се алатки кои јас се најдат корисни како што rembla и програмата TheThe.

Законите на документација Арнолд:
(1) Ако треба да постојат, тоа не го прави тоа.
(2) Ако не постои, тоа е надвор од датум.
(3) Само документација за бескорисни програми надминува првите два закони.
Дефиниција на “Delila”
Delila Софтвер: Бинарни и изворниот код
Како можам да се постави на програми Delila? Ова е за луѓе кои не се запознаени со Unix оперативните системи.
Како да се изгради Delila библиотеки
Почетен курс на Delila Инструкции
Што Програми ми е потребно да направите Логос на мојот компјутер? (Забелешка: Можете да направите свој логоа секвенца на интернет: со WebLogo Стив Бренер можете да се создаде свој логото низа – само снабдување на формат на датотека Fasta Ова не е толку моќен како и користење на програми директно, туку се работи за многу цели.)
An open book Листата на сите Delila Програми: Прирачник страници, се предвидени од изворен код и бинарни. Тие не ги вклучуваат програми кои го прават пешаци и лични информации пресметки.

– Отворена книга хипертекст верзијата на главната Delila Manual (176.038 бајти) Оригиналот рамен верзија на прирачникот Delila е тука, и во PostScript-верзија на прирачникот Delila е тука. Забелешка: Не се ажурираат овие прирачници често. За најновата верзија, да добие упатството страница за секоја програми од изворниот код.

РЕФЕРЕНЦИ за системот Delila

@article{Schneider1982,
author = "T. D. Schneider
 and G. D. Stormo
 and J. S. Haemer
 and L. Gold",
title = "A design for computer nucleic-acid sequence storage,
retrieval and manipulation",
journal = "Nucl. Acids Res.",
volume = "10",
pages = "3013-3024",
year = "1982"}

@article{Schneider1984,
author = "T. D. Schneider
 and G. D. Stormo
 and M. A. Yarus
 and L. Gold",
title = "Delila system tools",
journal = "Nucl. Acids Res.",
volume = "12",
pages = "129-140",
year = "1984"}

color bar

FTP Архива

 

Забелешка: архива FTP постоеле пред овие веб страници. Јас сум држи овие совети тука за сега, но тие се доста застарени.

На FTP сајт Delila содржи алатки за манипулација низа и други задачи. Информации за тоа како да се постави програми Delila се наоѓа во README.

ЗАБЕЛЕШКА: Нашите FTP сајт смени од “ncifcrf.gov” до “ftp.ncifcrf.gov”. Ве молиме користете го новото име во иднина. Ако доби пакет на нашите документи пред 6 април 1994 година, ве молиме имајте во промена на насловната страна, на страна 820 на хартија SHANER сор и на страна 6100 хартија логоа низа.

An ASCII drawing of double helical DNA.

color bar