June 27, 2016

Програмирање

Source: http://insar.stanford.edu/~lharcke/programming/ Софтвер Постои изобилство на големи софтверски таму кој авторите и носителите на авторски права направија слободно достапна до крајните корисници. Наместо да дупликат напор, јас се обидувам да се користи стандардната алатки секогаш кога е можно. Понекогаш, не постои ништо таму дека сосема одговара на законот. Еве некои чудни алатки кои можете да го […]

June 24, 2016

Бин Ладен: Зад Маската На Терористичката

Source: http://crab.rutgers.edu/~goertzel/osama.htm Њујорк: Аркадни Книги, 2002 од страна на Адам Робинсон 296 страници ISBN: 1559706406 Тврд повез, $ 23,95 Adobe е-книга, $ 11.16 од: http://arcadepub.com/Book/index.cfm?GCOI=55970100002980 разгледани од страна на Тед Goertzel, д-р [email protected]   Овој преглед е објавена во Clio’s Psyche, март 2002 година. Оваа книга не е psychobiography, но тоа дава повеќе информации за детството на […]

June 9, 2016

Силите на предметот, се СЕЌАВАЊА на симетрија

Source: https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=5c0cb2a022&view=att&th=1553155f2c884612&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saddbat=ANGjdJ9_dbeYAIc8mP0CVTts0G0DFn3ugP9aoNyrcxE0-xNgv-QQ01BJwOFnAOa5axJbnz_g4CP5vb6QP3mXC6VP6EC_4xtIbv-qxjz0A-dKWuKbu_772HA06lbevutce7x0jfins4IP-0qdyn43RXwhMgfEkgh_87ZkqpngusI4ZyFOe1G4oVkHE2GA1dTceM0Xj__uAfMZd1kxsCCadvBE0uPgubKz6muGvc6gfeMUWD20kThuFm_dv9Zx3CSB9mUnUo_edX_hQw48YJikZKQNheJhktU0Eh1zF8jdAlvD4QzfZE9Czsdwf4YVK7AOTlzTIDAPsDyAI4ZF2psmtWLKmAGHwh5nL4JiMuHkgD81dHSJbKr41Dw2JQMCCSobUW5Lz3w_E5m7UitwQ2j54s6ORJbJbG0wGjY2vf2JSLZhFG2jPlBuG-1dZ4yvdiw8LgZw9-WAIO5aeg8uhJikqw41JbUm_ell1Yy2nHHeAzdun78c2K48eefEkWp29s_LljVvcNcOibY8taDlEl9fzziw-9SOaxvufM94mYk-rtdroNJRDRriCFPISysepiQ25Ii8KP5Iz5nN59ufnw4SXaj4EtpnKpILKUPdxWWjBNZKErC2FBLuk77n2LqDg1Aczb09TA8iTkAPV6d7DMxs Џон А. Gowan Јуни 2016 година Обвиненијата за ова прашање се симетријата долгови на светлината. Сите сили дејствуваат спонтано да се врати предметот до неговата оригинална симетрична енергетска состојба, светлина. Гравитација – гравитација е прашање на меморија, која што некогаш беше светлина. Гравитацијата има меморија ( “локација” полнење) на симетрична дисперзија на енергија светлина во […]

June 9, 2016

Бучава Оптимално Направи Тоа за Висок Динамички Опсег Фотографија

Source: http://people.csail.mit.edu/hasinoff/hdrnoise/ Самуел В. Hasinoff, Фредо Диран и Вилијам Т. Фримен Публикации Самуел В. Hasinoff, Фредо Диран и Вилијам Т. Фримен, бучава-оптимална направи тоа за висок динамички опсег фотографија. Proc. 23-ти IEEE конференција за компјутерски Визија и Препознавање на моделот, CVPR 2010 година, стр. 553-560 [pdf] Апстракт Преземање на повеќе изложеност е добро воспоставен пристап и за […]

June 8, 2016

Верификација Свесни микроархитектура

Source: http://people.ee.duke.edu/~sorin/verif-aware/ Универзитетот Дјук Одделот за електротехника и компјутерско инженерство Во режија на д-р Даниел Џ Сорин Цел Нашата цел е да се дизајнира microarchitectures, така што тие можат полесно да проверат со постојните формални методологии верификација. Верификација моментов троши поголемиот дел од ресурси во развој на нов процесор, а сепак сегашните процесори се уште се […]

June 8, 2016

Carbon Nanotube Science: Synthesis, properties and applications

Source: http://www.personal.reading.ac.uk/~scsharip/Newbookpage.htm од Петар Харис (Електронска Микроскопија лабораторија на Универзитетот во Рединг, Велика Британија) Врз основа на претходно јаглерод наноцевки и сродни структури , но целосно ажурирани, оваа нова книга ги опфаќа сите главни аспекти на науката и технологијата на јаглерод наноцевки. Кликнете на тука за понатамошни детали, вклучувајќи листа содржини. Осврти Ќе ги сретнете повеќе сеопфатна […]

June 8, 2016

Поглавје 6: крајот на деветнаесеттиот век и натурализмот

Source: http://archive.csustan.edu/english/reuben/pal/chap6/dreiser.html Павле П. Рувим 2 мај 2016 година Извор: Пен специјални колекции – Dreiser Теодор Dreiser 1871-1945 Се смета од страна на многу како лидер на натурализмот во американската пишување, Dreiser, исто така, запаметен по убод својата критика на моден традиција и на она што Howells опиша како “насмеани аспекти на животот” типично Америка. Во […]

June 8, 2016

Карл Фридрих Гаус 1777-1855

Source: http://www.math.twsu.edu/history/Men/gauss.html Карл Фридрих Гаус (1777-1855) се смета за најдобриот германски математичар на деветнаесеттиот век. Неговите откритија и текстови под влијание и остави траен белег во областите на теорија на броеви, астрономија, геодезија, физика, особено проучување на електромагнетизмот. Гаус е роден во Брауншвајг, Германија, на 30 април 1777 година, на родителите сиромашните, работничката класа. Неговиот татко […]

June 8, 2016

Алергија на полен

Source: http://www.hoptechno.com/book46.htm U.S. Одделот за здравство и социјалните услуги услуги на јавните здравствени Националниот институт за здравство Милиони Американци страдаат од кивање, кашлање, чешање, течење на носот, и поење очи кога полен ќе почне да лета. Секоја пролет, лето и есен мали честички се ослободуваат од дрвја, плевел и трева. Овие честички, познат како полен, накуцване […]

June 7, 2016

Интелектуална сопственост, авторски права, и далечинско учење

Source: http://horizon.unc.edu/projects/resources/intellectual_property.asp Зголемување на бројот на онлајн курсеви и користење на интернет во учење на далечина е редефинирање на границите на заштита на авторските права на интелектуална сопственост. Целта на овој проект е да се поврзе на веб-базирани статии кои преглед на литературата во оваа област или кои претставуваат суштински аргументи во однос на сегашната состојба […]