септември 15, 2016

А Текст од Интерфејсот за Корисникот за Јава AWT

Source: http://www.bmsi.com/tuipeer/

Што прави?
Како работи?
Превземи – Скорешни верзија е 1.1.2
Може GUI код рок немодифицирана со TUIAWT?
Кои JDK верзија се TUI AWT работиш?
Дали работи TUIAWT со замав?
Кои Windoze идеите справи java.awt.LayoutManager?
99% Јава пристап

 
Што прави?

JDK 1.0 и 1.1 да ви обезбеди pluggable изгледаат и се чувствуваат со примена на интерфејс во java.awt.peer. пакет и tuipeer програма TUIAWT Јава обезбеди TUI (текст кориснички интерфејс) изглед и чувство. Покрај тоа, таа го поддржува повеќе случаи на java.awt.Toolkit, предуслов за мулти-кориснички на JVM.
Резултатот е дека истото барање бајт код може да има или GUI интерфејс ТУИ во зависност од тоа кој се користи Toolkit пример.

Екран застрелан на Teikade во режим на TUI.
Екран застрелан на Teikade во режим на GUI.

 
Како работи?

TUIAWT работи со испраќање пер команди на оддалечен програма пер и примање на кориснички интерфејс настаните од годинашнава програма на далечинскиот управувач од колега. Комуникација со програмата на далечинскиот управувач од колега одвива во врска штекер. Програмата на далечинскиот управувач од колега исто така може да се спроведе на GUI изглед и чувство, и всушност би можеле да бидат напишани во Јава. Иако ова се чини излишна, предностите се најмалку два пати:
Безбедноста е зајакната со изолација од (можеби недоверлив) клиент.
Ова им овозможува на повеќе Toolkit случаи за multiuser JVM на серверот – без да се преработи AWT.
IBM спроведе овој концепт и го направи достапни на нивните AlphaWorks сајт како “Далечински AWT за Java”.
Концептот блок дијаграм.
Блок дијаграм на притискање на копче со TUIAWT.
Блок дијаграм на поставување на текстот на копче со TUIAWT.
Шемата на TUI AWT е опишан во една статија за Sep97 д-р Добс весник.

 

Може GUI код рок немодифицирана со TUIAWT?

GUI кодот кој го користи LayoutManager правилно и не се извлечат општи графика на платно и панел компоненти ќе работи добро.
Екран застрелан на TextEdit.java во режим на TUI. Јас изменета TextEdit.java да се отстрани hardwired големината на сликата за украси. Изворот
Екран застрелан на Teikade во режим на TUI. Не се потребни измени да се направи Teikade работат во TUI на владата! Имајте на ум дека едноставна правоаголни графика се користат во монитор меморијата Teikade се разбирливи во TUI режим. На 3D засенчување, сепак, има ефект на бришење на дел од графиконот.
Екран застрелан на Teikade во режим на GUI. Teikade Главна страница

 
Кои JDK верзија се TUI AWT работиш?

Верзија за tuipeer уште не подржува Јава 2. Тоа е тестиран со JDK1.1.6 и JDK1.1.8. Java 2 паузи java.awt.Toolkit со прскање hardwired референци за sun.awt.SunToolkit низ код AWT. Не постои документиран начин да се обезбеди алтернативна имплементација AWT во Java 2 без препишување на целиот сет на пакети. Тоа ќе биде можно да го поништи инженер и да се прошири sun.awt.SunToolkit – а можеби и јас ќе го стори тоа по поднесување на извештај за бубачка.
Во меѓувреме, Роб Pitman има напишано делумно компатибилен имплементација извор на AWT и нишалка кои можат да бидат корисни. Додека Вие не може да ги користат истите бинарни класа за GUI и ТУИ, тоа ви дозволуваат да го компајлирате вашиот апликации за TUI со промена на “java.awt” во “charva.awt” и “javax.swing” во “charva.swing” во извештаите од увоз и рекомпајлирање.

 

Дали работи TUIAWT со замав?

Концептот на TUI може да работи под замав само со помош на TUI L & F за нишалка. Дури и тогаш, нишалка апликации имаат тенденција да бидат многу повеќе зависи од вистински графика, па се чини дека помалку од корисни.

 
Кои Windoze идеите справи java.awt.LayoutManager?

Популарни Windoze идеите како што мерења и Visual Кафе работа со апсолутна пиксели координати. Не постои обичај LayoutManager поддршка, па дури стандард LayoutManagers не работат правилно во режим на дизајн. Користење на апсолутна координати предизвикува проблеми при промена GUIs како и со TUIAWT. Јас се обидов мерења 1.0 и VC2.0. И двете овие производи имаат други фини карактеристики, но соодветна поддршка LayoutManager не е еден од нив. Јас сум бил, изјави дека JBuilder и визуелна Возраст работат со LayoutManager, но овие производи бараат 64 или повеќе RAM меморија и P200 што јас не го имаат, па јас не се обиде нив.
Ажурирање: Сега дека имам P200 со 64 RAM меморија, JBuilder и визуелна Возраст сега бараат барем 128M RAM и 400 MHz. Старите верзии не се повеќе достапни. Слични забелешки се однесуваат на Форте за Java од Сонцето

 

Како можам да го пробате TUIAWT?

Видете ја страницата за превземање.

 
99% Јава пристап

Друг начин да кожата на TUIAWT мачка е да се развие чиста Јава пцости користење JavaComm или приклучоци и раздавам со ++ процесот на C. Ако некој почне еден ваков проект, дозволете ми да знам – затоа што почнаа на 99% имплементација на Java TUIAWT дека го користи база на податоци terminfo. Прототипот верзија може да се најдат на страницата за превземање.
Имплементирани се етикети, Батон, прозорец, рамка. MenuComponents, платно, група, како и дијалогот се во следната ажурирање. Имајте на ум дека терминал излез е unoptimized. шема stdscr / curscr ќе му се суди. А целта на проектот е да се задржи оптеретеноста на процесорот разумно, дури и со преведувач.

Иако постојат голем број на предности на посебен процес – Јас би бил среќен да ги откажат да се ослободи од кошмар на пренесувањето. (Проблеми на пренесување се предизвикани од користењето на ниво на terminfo клетви – види пренесување белешки и недостатокот на стандарден C ++ библиотеката во тоа време.) Покрај тоа, посебен процес секогаш може да биде JVM!

Ве молиме Е-пошта предлози за функции, грешки да [email protected].