мај 30, 2016

Обезбедување на Remote Desktop за Windows XP

Source: http://mobydisk.com/techres/securing_remote_desktop.html Remote Desktop, несигурно Многу луѓе го користат функција Remote Desktop во Windows XP Professional да се здобијат со лесен пристап до нивните домашни компјутери. Но, за отворање конекција со на профил на администратор на вашиот систем е многу опасно. Само со отворање на порта на мојот ѕид добив неколку обиди за најава, од различни […]

мај 26, 2016

Vis5D

Source: http://www.ssec.wisc.edu/~billh/vis5d.html Ви препорачуваме Vis5D + Развој Vis5D му престанува SSEC, но продолжува како Vis5d+ Project на SourceForge. Ова беше иницирана од страна на Стивен Џонсон на МИТ и сега вклучува Џим Едвардс, визуелизација тим NCAR и други. Ние ќе продолжиме да им служи на нашите постари верзии на Vis5D но препорачуваме Vis5D +. D3D Затоа, […]

мај 26, 2016

Канонична Форма на Јава Класа

Source: http://csis.pace.edu/~bergin/patterns/CanonicalJava.html Повеќето Java класи треба најмалку следните делови. Ова е надвор од било функционалност која ја опфаќа. Имињата на класи се капитализирани во Јава како конвенцијата на стил. public class Name extends Object implements Cloneable, java.io.Serializable { public Name() { … DO NOT call non final methods from here. } public String toString() { return […]

мај 26, 2016

Игран површини, параметризација и текстура Трасирање

Source: http://web.engr.orst.edu/~zhange/surf_param.html Јуџин Жанг, Константин Mischaikow, и Грег Турк АЦМ Трансакции на графика, том 24 (1), 2005 година, стр 1-27. Хартија (PDF, 1.31 Mb) | Преземете параметрира модели Апстракт Површинска параметризација е потребно за многу графички задачи. Текстура зачувување на поедноставување, remeshing, површина сликање и пред-пресметка на цврсти текстури водат предизвикани од даден параметризација утврдува стапка на […]

мај 26, 2016

Пајтон програмирање: Вовед во компјутерски науки

Source: http://mcsp.wartburg.edu/zelle/python/                                Прво издание (Python 2.x)                                Второ издание (Пајтон 3.x) Едноставна графика библиотека: graphics.py Имам развиено лесен-за-користење библиотека за графика за воведување на објектно-ориентирани концепти. Библиотеката е […]

мај 25, 2016

QUESIM – Симулација на Queueing мрежи во Simula

Source: http://staff.um.edu.mt/jskl1/asu/quesim/ “Се што треба да се направи едноставно како е можно, но не се поедноставни” Алберт Ајнштајн Што е QUESIM QUESIM е алатка за user-friendly симулација на системи редат во дискретни јазик симулација на објектно-ориентираното процес ориентиран дефинира по системот класа симулација на Simula на. Таа е направена од две класи: STATSIM, подгрупа на СИМУЛАЦИЈА […]

мај 24, 2016

Преглед на NAT Punchthrough

Source: http://www.raknet.net/raknet/manual/natpunchthrough.html Што е NAT? NAT е краток за мрежна адреса превод. Се користи од страна на рутери за да на сајтот адреси зад рутер на една одредишна адреса, со користење на различни пристаништа. На пример, ако имате два или повеќе компјутери зад рутер, но само еден интернет провајдер, а потоа и компјутери ќе се користи […]

мај 23, 2016

Арија Maestosa

Source: http://ariamaestosa.sourceforge.net/index.html Арија Maestosa е со отворен код (GPL) миди sequencer / уредник. Тоа ви овозможува да компонира, уреди и да игра MIDI датотеки со неколку кликања на user-friendly интерфејс придонес резултат, синтисајзер, гитара, тапани и контролор пати. Арија Maestosa работи на Mac OS X, Windows и Linux / Unix. Mac OS X Linux Windows Превземи  Симнете […]