јуни 27, 2016

Програмирање

Source: http://insar.stanford.edu/~lharcke/programming/ Софтвер Постои изобилство на големи софтверски таму кој авторите и носителите на авторски права направија слободно достапна до крајните корисници. Наместо да дупликат напор, јас се обидувам да се користи стандардната алатки секогаш кога е можно. Понекогаш, не постои ништо таму дека сосема одговара на законот. Еве некои чудни алатки кои можете да го […]

јуни 8, 2016

Верификација Свесни микроархитектура

Source: http://people.ee.duke.edu/~sorin/verif-aware/ Универзитетот Дјук Одделот за електротехника и компјутерско инженерство Во режија на д-р Даниел Џ Сорин Цел Нашата цел е да се дизајнира microarchitectures, така што тие можат полесно да проверат со постојните формални методологии верификација. Верификација моментов троши поголемиот дел од ресурси во развој на нов процесор, а сепак сегашните процесори се уште се […]

јуни 7, 2016

Емануел Голдберг, 1881-1970: Пионер на информатичката наука.

Source: http://people.ischool.berkeley.edu/~buckland/goldberg.html Емануел Голдберг е роден во Москва, Русија, во 1881 година, хемичар, пронаоѓач и индустријалец кој придонесе за речиси сите аспекти на слики технологија во првата половина на дваесеттиот век: фотографска sensitometry, reprographics, стандардизирани брзини филм, боја печатење (моаре ефект), антенски фотографија, екстремни microphotography (microdots), оптика, дизајн камера (со Contax), важно, рачни Kinamo фото апарат од […]

јуни 6, 2016

Некои стандарди работат на компјутерски поддржан пораки

Source: https://people.dsv.su.se/~jpalme/ietf/jp-ietf-home.html Содржина златни правила на IETF Terena вмрежување Конференцијата 2005 стандард за испраќање на HTML во е-mail Оценка и филтрирање (Goldballing) одобрување и поддршка на одлуката јазик-превод на е-пошта и Netnews и Поштенски Листа Однесување E-mail и Netnews Усогласување Заеднички Интернет-заглавија предлог за регистар Јана на заглавието полиња и href=”https://people.dsv.su.se/~jpalme/ietf/jp-ietf-home.html#newfields”> јамка контрола за заглавието Autosubmitted […]

јуни 3, 2016

Кривичното дело е направено на мојот компјутер. Но, не со мене!

Source: http://www.zisman.ca/blog/2014-08-03_Fraud.html Од страна на Алан Zisman © Август 3, 2014 На е-мејл добив доцна во јуни би можел да биде почеток на романот детектив: “Јас сум круна адвокат во New Westminster, BC. Јас сум водење на обвинителството против една жена, осомничени за извршување на онлајн шема кредитна картичка измама. Трансакциите се враќаше IP адреса. Таа […]

јуни 3, 2016

Spam или не Cпам – Tоа е Прашањето

Source: http://www.zisman.ca/blog/2014-08-24%20Spam.html Од страна на Алан Zisman © 24 август 2014 година – исто така објавени во Колумбија весник, септември 2014 издание. На читањето својот некролог, Марк Твен е славно изјави дека се пошегува, “Извештаите на мојата смрт се во голема мера претерани.” Некролози на e-mail се чини дека редовно се појавуваат – со слични точност. […]

јуни 3, 2016

Добредојдовте да ФИПА

Source: http://www.fipa.org/ ФИПА е стандарди организација на IEEE Компјутерски општество која ја промовира агент-базирани технологија и интероперабилноста на стандарди со други технологии. ФИПА, организацијата за стандарди за агенти и мулти-агент беше официјално прифатен од страна на IEEE како свој единаесеттиот комитет стандарди на 8 јуни 2005 година. ФИПА првично беше формирана како швајцарската организација со седиште […]

јуни 2, 2016

Слободен Компјутерска Електромагнетна моделирање кодови

Source: http://www.clemson.edu/ces/cvel/modeling/EMAG/free-codes.html Софтверот во оваа листа е бесплатно или достапни за незначителна сума и може да се симне преку интернет. Некои од кодови бара од корисникот да се регистрирате со веб-сајт на дистрибутерот. Ако сте запознаени со други софтвер за моделирање бесплатно ЕМ дека тоа треба да се додадат на оваа листа, испратете го името на […]

јуни 2, 2016

А многу Краток вовед на отворениот пристап

Source: http://legacy.earlham.edu/~peters/fos/brief.htm од страна на Peter Suber Отворен пристап (ОП) литература е дигитален, онлајн, бесплатно и без повеќето авторски права и лиценцирање ограничувања. Она што го прави можно е на интернет и согласност од авторот или авторски права на носителот. Во повеќето области, научни списанија не плаќаат автори, кои поради тоа може да се согласат со […]

јуни 2, 2016

Fork-Join Зачлени се развој на Java ™ SE

Source: http://www.coopsoft.com/ar/ForkJoinArticle.html Fork-Join Зачлени се за секојдневна, мулти-кор Java ™ апликации Forking или поделба на обемот на работа на повеќе задачи за паралелно процесирање и се приклучи на резултатите заедно е техника се користи во безброј научни, број Британија апликации. Многу други апликации може да имаат корист од преработка на вилушка се приклучат, но со помош […]