октомври 6, 2016

Прирачник за Симулација на Дистрибуирани Алгоритми во Java

Source: https://www.risc.jku.at/software/daj/

RISC-Linz logo

 

 

Ние се опише алатка за проектирање, имплементација, тестирање, симулирање и визуелизација на дистрибуирани алгоритми во Јava. Софтверот се состои од класа библиотека Јava со едноставен програмски интерфејс кој ви овозможува да се развие дистрибуирани алгоритми врз основа на пораката поминува модел. Како резултат на програми може да биде извршена во самостоен режим, со користење на Јava преведувач или вградени како аплети во HTML страници и егзекутирани од страна на веб прелистувачи. Целта на овој прирачник е да обезбеди универзално достапни платформа за истражување и образование во областа на дистрибуирани алгоритми. Софтверот е достапен во текот на World Wide Web.

Примери

Изврши дистрибуираат програми како аплети во вашиот веб прелистувач.

3 јазли во еден прстен
Тривијална дистрибуирани програма. компјутерски алгоритми
Дистрибутер сликите
Примена на алгоритам Chandy-Lamport за пронаоѓање на доследна глобална сликите на мрежа.
Паралелно Конвексни Конструкција на труп
Имплементација на паралелно алгоритам за conputation на конвексни трупот на збир на поени.
Престанок откривање
Имплементација на алгоритам дистрибуирани престанок откривање опишан од страна на Dijkstra.
Ширина Прво Барај (Други решение)
Изградба на кој се протега дрво на минимална височина.
Покана Алгоритам
Алгоритам поканата за лидер избори.
Взаемно исклучување Маекава е Алгоритам
Пристап на гласање за проблемот на взаемно исклучување.
ЛиГудак взаемно исклучување
Взаемно исклучување од страна на знак со патот компресија.
РикартАгравала взаемно исклучување (Друго решение)
Взаемно исклучување со употреба на логичка време да ги синхронизирате пристап до критичните регионот.
Дийкстра Шольтен Престанок откривање
Откривање на престанок со одржување на дрвото на активни процеси.
Тотално Нареди пренос (Извори | Презентација)
Тотално нареди радиодифузија врз основа на точка-до-точка комуникација.

Софтвер (Помош) (Проблеми) (Копирање) (Инсталација) (Медиумите)
Онлајн помош за интерфејс визуелизација; познати проблеми; услови на авторските права; како да го инсталирате раководство; порака на информации.
Документација (На интернет) (Печатење) (Unix) (Windows) (Француски превод)
Документацијата за на интернет пребарување (HTML), за печатење (GNU компресирани PostScript), како и за локалната инсталација на онлајн верзија под Unix (GNU зипувани катран) или Windows (PKZIP).
Преземете ја алатка комплет за JDK 6.0
Пренесени од оригиналниот извор од страна на Роман Вайдлих (благодариме!).

  1. assert() е преименувана test().
  2. Класа Main мора да ги спроведе resetStatistics().

Алатка комплет База
(Архива формат Јava)
Алатка комплет AWT Обврзувачки
(Архива формат Јava)
Извор
(Извор код, се чувствуваат слободни да го користите за свој цели, но ве молиме цитирајте го оригиналниот софтвер).

Преземете ја алатка комплет 1.0.2 за JDK 1.1

Користете ја оваа верзија, ако имате потреба при користење JDK 1.1.x.

Алатка комплет База

Преземете една од следните датотеки.
daj.zip (PKZIP формат)
daj.tar.gz (GNU зипувани катран формат)
daj.jar (Java архива формат)

Алатка комплет AWT Обврзувачки

Преземете една од следните датотеки.
awt.zip (PKZIP формат)
awt.tar.gz (GNU зипувани катран формат)
awt.jar (Java архива формат)

Преземете 1.0.2 алатка комплет за JDK 1.0

Користете ја оваа верзија JDK 1.0.x и/или ако сакате да напишете аплети за застарена пребарувачи.

Алатка комплет База

Преземете една од следните датотеки.
daj.zip (PKZIP формат)
daj.tar.gz (GNU зипувани катран формат)

Алатка комплет AWT Обврзувачки

Преземете една од следните датотеки.
awt.zip (PKZIP формат)
awt.tar.gz (GNU зипувани катран формат)

Инсталација на RISC-Linz