септември 30, 2016

Далила (Delila): Софтвер за Анализа на Информации на Протеини и Нуклеински Киселини Секвенци

Source: https://schneider.ncifcrf.gov/delila.html Вклучувајќи Низа Логос и Низа проходилки Delila програми се дизајнирани да се манипулира со сета на фрагменти низа. Некои од програмите се користат за да се создаде логоа низа и пешаци низа додека други се алатки кои јас се најдат корисни како што rembla и програмата TheThe. Законите на документација Арнолд: (1) Ако треба […]

септември 29, 2016

LTOOLS – Пристапете до Вашиот Линукс Датотеки од Windows 9x / ME и Windows NT / 2000 / XP

Source: http://www.it.fht-esslingen.de/~zimmerma/software/ltools/ltools.html од Вернер Цимерман   Linux Жорнал кој TOOLS. Линукс списание пристап. Линукс заедницата. На LTOOLS обезбеди под Windows слична функционалност како и на mtools под Linux: Тие ви дозволуваат пристап до вашите фајлови на “непријателските” датотечниот систем. Користење LTOOLS од командната линија Во срцето на LTOOLS е збир на програми за командната линија, која може […]

септември 26, 2016

Манифестот на Една Страница Интерфејс

Source: http://itsnat.sourceforge.net/php/spim/spi_manifesto_en.php Потекло на веб-технологија Кога Тим Бернерс Ли измислил веб тој е во потрага за системот да објавуваат научни документи далечински пристап, визуелно атрактивен и лесен за кодот и лесен за употреба за не-техничко лице. Во научен документ, надворешни наведува на други документи е неопходна, со цел дека на читателот може евентуално да се развие […]

септември 26, 2016

Како да се критикува компјутерски научници или Избегнување на неефикасни амортизација и Изработка на Навредите пошилест

Source: https://www.cs.purdue.edu/homes/dec/essay.criticize.html Во последниве размена, членови на факултет се обидувала напразно да го нападне други компјутерски научници и омаловажување на нивната работа. Сосема искрено, сметам дека резултатите срамно – наместо на сечење на противникот надолу, голем дел од забелешките биле смешно едноставен. Нешто мора да се направи во врска со тоа, бидејќи било аутсајдер кој го […]

септември 15, 2016

Што е Netizen?

Source: http://www.columbia.edu/~hauben/text/WhatIsNetizen.html   Па, тоа е многу добро прашање. Во спроведување на истражување на интернет за да се утврди користи на луѓето за нето во почетокот на 1990-тите години, станав многу возбуден од изгледите за оваа нова социјална институција. Како одговор на возбуда другите имаше (и кој исто така беше), ми се чинеше дека на луѓето […]

септември 15, 2016

А Текст од Интерфејсот за Корисникот за Јава AWT

Source: http://www.bmsi.com/tuipeer/ Што прави? Како работи? Превземи – Скорешни верзија е 1.1.2 Може GUI код рок немодифицирана со TUIAWT? Кои JDK верзија се TUI AWT работиш? Дали работи TUIAWT со замав? Кои Windoze идеите справи java.awt.LayoutManager? 99% Јава пристап   Што прави? JDK 1.0 и 1.1 да ви обезбеди pluggable изгледаат и се чувствуваат со примена […]

септември 15, 2016

Јазик Архива на C програмскиот

Source: http://vpython.org/contents/cTsource/cToverview.html Кратка историја на КТ Програмскиот јазик КТ беше развиена во периодот 1985-2000 во Центарот за Дизајн на образовен компјутер на Универзитетот Карнеги Мелон во Питсбург (Центарот подоцна беше преименувана во центар за иновации во учењето, таа престана со работа во 2002 година). На програмерите се Дејвид Андерсен, Брус Шервуд, Џудит Шервуд и Кевин Уитли. […]

јуни 27, 2016

Програмирање

Source: http://insar.stanford.edu/~lharcke/programming/ Софтвер Постои изобилство на големи софтверски таму кој авторите и носителите на авторски права направија слободно достапна до крајните корисници. Наместо да дупликат напор, јас се обидувам да се користи стандардната алатки секогаш кога е можно. Понекогаш, не постои ништо таму дека сосема одговара на законот. Еве некои чудни алатки кои можете да го […]

јуни 8, 2016

Верификација Свесни микроархитектура

Source: http://people.ee.duke.edu/~sorin/verif-aware/ Универзитетот Дјук Одделот за електротехника и компјутерско инженерство Во режија на д-р Даниел Џ Сорин Цел Нашата цел е да се дизајнира microarchitectures, така што тие можат полесно да проверат со постојните формални методологии верификација. Верификација моментов троши поголемиот дел од ресурси во развој на нов процесор, а сепак сегашните процесори се уште се […]

јуни 7, 2016

Емануел Голдберг, 1881-1970: Пионер на информатичката наука.

Source: http://people.ischool.berkeley.edu/~buckland/goldberg.html Емануел Голдберг е роден во Москва, Русија, во 1881 година, хемичар, пронаоѓач и индустријалец кој придонесе за речиси сите аспекти на слики технологија во првата половина на дваесеттиот век: фотографска sensitometry, reprographics, стандардизирани брзини филм, боја печатење (моаре ефект), антенски фотографија, екстремни microphotography (microdots), оптика, дизајн камера (со Contax), важно, рачни Kinamo фото апарат од […]