септември 14, 2016

Неутрино Збег Спектер и Физика

Source: http://www.astro.princeton.edu/~burrows/tbp/tbp.html Складиштето на теоретска Спектрален модели и сродните Филмови: Извадок од Збег хартија Шок во Основни колапс супернови и Neutrino потпишување од Тод Томпсон, Адам Бароус, и Фил Пинто (2002): Ви ги претставуваме резултатите од динамички модели на јадрото колапс супернови во една просторна димензија и со користење на ново-развиена Болцман неутрино зрачење транспорт алгоритам, […]

јуни 9, 2016

Силите на предметот, се СЕЌАВАЊА на симетрија

Source: https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=5c0cb2a022&view=att&th=1553155f2c884612&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saddbat=ANGjdJ9_dbeYAIc8mP0CVTts0G0DFn3ugP9aoNyrcxE0-xNgv-QQ01BJwOFnAOa5axJbnz_g4CP5vb6QP3mXC6VP6EC_4xtIbv-qxjz0A-dKWuKbu_772HA06lbevutce7x0jfins4IP-0qdyn43RXwhMgfEkgh_87ZkqpngusI4ZyFOe1G4oVkHE2GA1dTceM0Xj__uAfMZd1kxsCCadvBE0uPgubKz6muGvc6gfeMUWD20kThuFm_dv9Zx3CSB9mUnUo_edX_hQw48YJikZKQNheJhktU0Eh1zF8jdAlvD4QzfZE9Czsdwf4YVK7AOTlzTIDAPsDyAI4ZF2psmtWLKmAGHwh5nL4JiMuHkgD81dHSJbKr41Dw2JQMCCSobUW5Lz3w_E5m7UitwQ2j54s6ORJbJbG0wGjY2vf2JSLZhFG2jPlBuG-1dZ4yvdiw8LgZw9-WAIO5aeg8uhJikqw41JbUm_ell1Yy2nHHeAzdun78c2K48eefEkWp29s_LljVvcNcOibY8taDlEl9fzziw-9SOaxvufM94mYk-rtdroNJRDRriCFPISysepiQ25Ii8KP5Iz5nN59ufnw4SXaj4EtpnKpILKUPdxWWjBNZKErC2FBLuk77n2LqDg1Aczb09TA8iTkAPV6d7DMxs Џон А. Gowan Јуни 2016 година Обвиненијата за ова прашање се симетријата долгови на светлината. Сите сили дејствуваат спонтано да се врати предметот до неговата оригинална симетрична енергетска состојба, светлина. Гравитација – гравитација е прашање на меморија, која што некогаш беше светлина. Гравитацијата има меморија ( “локација” полнење) на симетрична дисперзија на енергија светлина во […]

јуни 8, 2016

Carbon Nanotube Science: Synthesis, properties and applications

Source: http://www.personal.reading.ac.uk/~scsharip/Newbookpage.htm од Петар Харис (Електронска Микроскопија лабораторија на Универзитетот во Рединг, Велика Британија) Врз основа на претходно јаглерод наноцевки и сродни структури , но целосно ажурирани, оваа нова книга ги опфаќа сите главни аспекти на науката и технологијата на јаглерод наноцевки. Кликнете на тука за понатамошни детали, вклучувајќи листа содржини. Осврти Ќе ги сретнете повеќе сеопфатна […]

јуни 6, 2016

Како да се напише дисертација или Спиење читање за луѓе кои немаат време да спијам

Оригинален материјал: https://www.cs.purdue.edu/homes/dec/essay.dissertation.html Изборно: Оваа статија е исто така достапна во PDF верзија. На кандидатот: Значи, вие се подготвува да напише д-р дисертација во експериментална областа на компјутерските науки. Освен ако не сте го напишале многу формални документи пред, вие сте во за изненадување: тоа е тешко! Постојат два можни патеки на успехот: *Планирање напред. Малкумина […]

јуни 6, 2016

Математика клуб Интервју со професор Кертис McMullen

Source: http://www.math.harvard.edu/~ctm/expositions/html/interview.html од страна на Ана-Мари Oreskovich и Дмитриј Sagalovskiy Последниот семестар, клуб математика имаа привилегија на интервјуирање професор на Харвард и последните Полињата медал Кертис McMullen. Во текот на едночасовното интервју професор McMullen зборуваше за неговата позадина, неговите истражувања, своите искуства во различни универзитети низ целата земја, и златен сфера. клуб математика би сакал да […]

јуни 6, 2016

Нов Ласерски порта

Source: http://www.cpp.edu/~pbsiegel/picprogs/lasergate2.html Во одделот за Cal Поли Помона физика имаме проектирани ниска цена точни ласерски времето портата за употреба во физиката експерименти. Ние ги користиме на PIC16F690 чип за вршење на времето и за пренос на податоци преку USB на компјутер. Ние прво да објасниме како да се изгради на портата, а потоа како да се […]

јуни 6, 2016

Kнига Хамид Jafarkhani за простор-време кодирање

Source: http://www.ece.uci.edu/~hamidj/book.html Книгата ги опфаќа основните принципи на простор-време кодирање за безжична комуникација во текот на повеќе влезни повеќе-излез (MIMO) канали, и поставува практични методи за кодирање за постигнување на подобрувања во перформансите предвидуваат со теорија. Почнувајќи со позадина материјал на безжични комуникации и капацитетот на MIMO канали, книгата потоа критика дизајн критериуми за простор-времето кодови. […]

јуни 1, 2016

Хипнозата и меморија

Source: http://socrates.berkeley.edu/~kihlstrm/hypnosis_L&M2003.htm Џон Ф. Kihlstrom Забелешка: Изменето верзија на овој труд се појави како: Kihlstrom, J.F. (2003). Хипнозата и меморијата. Во J.F. Брн (ур.), Учењето и меморијата, 2nd ed. (Стр. 240-242). Farmington Хилс, Ми .: Мекмилан Суд. Хипнозата е социјалната интеракција во која едно лице, наречен предмет, делува на предлози од друго лице, наречен хипнотизер за […]

јуни 1, 2016

Малку масти исхрана и заштита од сонце

Source: http://people.csail.mit.edu/seneff/sunscreen_lowfat_autism.html Кликнете тука за да го прочитате есеј Зошто јас го напишав овој есеј Јас сум бил заинтригиран од аутизам најмалку две децении. Гледав како теории за причините за аутизмот доаѓаат и си одат – како Pertussin во ударот на ДПТ и жива во рибата и доенчињата снимки. Паралелно со ова, јас се ужаснати од […]

јуни 1, 2016

Возот ВРЕМЕ

Source: http://www.johnagowan.org/timetrain.html Содржина: Апстракт Вовед историски време-просторот Старосната структура на материјата Ентропија и димензионалноста конзервација на полнење Слабоста на гравитацијата специјален релативитет Апстракт Со оглед на тоа без маса форми на енергија (како што се светло) имаат вродена движење во рамките на нивните ентропични зачувување на домен (простор), масивни форми на енергија (како што ние) нема […]