октомври 19, 2016

Доналд Е. Ингбер

Source: http://wyss.harvard.edu/viewpage/121/donald-e-ingber Доналд Е. Ингбер, д-р, кандидат на науките  Основач и директор и основни факултет, Вис институт на Универзитетот Харвард Јуда Фолькман, професор за васкуларна биологија, медицинскиот факултет Харвард и васкуларна биологија програмата, Бостон детската болница Професор по биоинженеринг, Харвард. Џон А. Полсон, факултетот за инженерство и применети науки Доналд Е. Ингбер, д-р, кандидат на науките, е основач […]

септември 29, 2016

Алберт К. Харис

Source: http://bio.unc.edu/people/faculty/harris/ Професор КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ  Канцеларија: 103 Вилсон сала Е-пошта: akharris [at] bio.unc.edu Канцеларија Телефон: (919) 966-1230 ОБРАЗОВАНИЕ Д-р, Универзитетот Јеил (1971) B.A., Свартмор колеџ (1965) ОПИС НА ИСТРАЖУВАЊЕТО   Избрани Референци | Мапа на сајтот | Истражувања Алберт Харис е ембриолог заинтересирани за “amoeboid” локомотивата на компонентата клетките на телото, како и начините на кои движењето […]