октомври 17, 2016

Кампања за Реал Млеко

Source: http://www.realmilk.com/international-updates/ Проект на А. Фондацијата Вестон Цена Меѓународни надградби Во обид да им помогне на потрошувачите се најде локално произведени Реал млеко, имаме составил следнава листа ги опишува потенцијалните достапност и правната состојба по систем земја по земја. Ние не можеме да гарантираме за точноста на следнава листа. Ако имате корекции или дополнувања, пишете [email protected] […]

октомври 6, 2016

Прирачник за Симулација на Дистрибуирани Алгоритми во Java

Source: https://www.risc.jku.at/software/daj/     Ние се опише алатка за проектирање, имплементација, тестирање, симулирање и визуелизација на дистрибуирани алгоритми во Јava. Софтверот се состои од класа библиотека Јava со едноставен програмски интерфејс кој ви овозможува да се развие дистрибуирани алгоритми врз основа на пораката поминува модел. Како резултат на програми може да биде извршена во самостоен режим, […]

октомври 6, 2016

JAVA Програма

Source: http://guyhaas.com/bfoit/itp/JavaProgram.html ВОВЕД Во оваа лекција ќе научите 1. она што го прави Java како голем хит со програмери, 2. она што на компоненти во светот на Java се, 3. како да се изгради Java апликација со одење преку процесот на “Уредување, состави, се изврши”. ЗОШТО JAVA? Java е програмски јазик изградена за возраста на интернет. […]

октомври 5, 2016

ЗАТВОРИТЕ: СОЦИJАЛНА КРИМИНАЛ И НЕУСПЕХОТ

Source: http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/goldman/aando/prisons.html Текстот е од мојата копија на анархизмот Ема Голдман и други есеи. Второ ревидирано издание. Њујорк и Лондон: Mother Earth издавачката асоцијација, 1911 година стр 115-132. ВО 1849 година Фјодор Достоевски напишал на ѕидот од својата затворска ќелија следнава приказна на Cвештеникот и ѓаволот: “”Здраво, малку масти татко!” ѓаволот рече на свештеникот. “Она што го […]

октомври 5, 2016

Прв Лесен Пристап до Меѓународните Клучни Ликови

Source: http://www.zisman.ca/keyboard/ од страна на Алан Зисман (C) 2001 ново: 2016 и некои работи се менуваат и некои работи не се – погледнете на: Windows 10, не го прават тоа лесно да се користат меѓународни знаци, но…. Многу корисници на англиски јазик имаат потреба за лесен пристап до акцентирани и други не-англиски знаци. Иако ова може да […]

октомври 5, 2016

Проектот за Запарвам

Source: http://www.csc.lsu.edu/~gb/Brew/index.html Објектно-ориентирани јазици обезбедат механизми апстракција кои им помагаат со структурирање големи софтверски. Многу комерцијални програми, како што се десктоп апликации или игри, се произведени во стилот на ОО, или во јазикот ОО или со рака-кодирање техники ОО на јазикот како што се C. Сепак, како што нашата анализа на ОО дизајн обрасци покажуваат, апстракција […]

октомври 5, 2016

Компајлерот Дизајн – Вовед

Source: http://www.backerstreet.com/decompiler/introduction.htm Вовед Декомпилација е форма на обратен инженеринг на компјутерски програми. Неговата цел е да ги конвертирате Составувач бинарна датотека во изворна датотека. Еден може да го стори тоа поради неколку причини, како на пример да се разбере како работи програмата, или да се обиде да го измените програмата за да ја подобрат или поправи […]

октомври 5, 2016

Лунарниот Календар

Source: http://www.hermetic.ch/cal_stud/lunarcal/luncal.htm Од страна на Peter Meyer За класификација на календари види Видови на календари. На месечината месец (a.k.a. средната лунарниот месец) е средна (што е, во просек) интервал во деновите помеѓу точната сврзници на Месечината и Сонцето (како што гледано од Земјата). Сегашната вредност на месечината месец (заокружено на пет децимални места) е 29,53059 дена. За […]

септември 30, 2016

Фосилните Цвеќиња се Докаже да Биде Плодно Поле

Source: http://www.uchicago.edu/features/20081208_crane/ На Стив Копес Фото од Лојд ДеГрейн Кога Сер Питер Крејн започна својата кариера како палеонтолог во почетокот на 1980 година, тој беше еден од ретките луѓе кои се фокусираа на фосилни цвеќиња. Тие ретко се зачувани, или па отиде на конвенционалната мудрост. Но Крејн и колега Друго Мари Friis научиле да ги подушвам. “Ние се […]

септември 30, 2016

Далила (Delila): Софтвер за Анализа на Информации на Протеини и Нуклеински Киселини Секвенци

Source: https://schneider.ncifcrf.gov/delila.html Вклучувајќи Низа Логос и Низа проходилки Delila програми се дизајнирани да се манипулира со сета на фрагменти низа. Некои од програмите се користат за да се создаде логоа низа и пешаци низа додека други се алатки кои јас се најдат корисни како што rembla и програмата TheThe. Законите на документација Арнолд: (1) Ако треба […]