декември 25, 2017

Повеќе од Сто Години на Филм Големини

Original page: https://wichm.home.xs4all.nl/filmsize.html More: Овој материјал е исто така достапен за преземање. Борба за стандардизација Сто години од филмот е, исто така, поради прифаќањето на еден стандарден мерач. Со оглед на филмска опрема претрпе драстични промени во текот на еден век, тоа е малку чудо што 35 мм остана универзално прифатени големина филм. Ако филмот го следи истиот курс […]

мај 25, 2016

Параметри Cтринг (Земени од “Тајната стринг” (1))

Source: http://www.classicalguitarmidi.com/le%20secret%20des%20cordes.htm Напон, траење, чистота, тон Во гудачки инструмент, фондот делува како резонатор кој враќа на фреквенции емитирани од жици и ги засилува. Во зависност од природни фреквенција или резонантната фреквенција, инструментот не може да се создаде акустичен феномени кои претходно не добие јажето, чија акустични перформанси, исто така, зависи од тоа како се игра од […]