јуни 2, 2016

Совети за пишување стил за Usenet

Source: http://cs.gmu.edu/~offutt/documents/advice/hints-net-write.html Историја (1997) Јас прв пат го е создал овој есеј, како објавување на newsgroup уште во почетокот на 80-тите години, кога бев студент д-р од Georgia Tech. Јас дури и не се сеќавам што newsgroup, или кога точно. Бев едноставно се обидува да биде корисно за голем бран на новодојденци на нето со полагање […]