јули 14, 2017

Како Статините Навистина Работа Објаснува зошто тие не се Навистина Работат

Source: http://people.csail.mit.edu/seneff/why_statins_dont_really_work.html од Stephanie Seneff [email protected]  11 март 2011 Линк за преземање 1. Вовед Индустрија статин ужива триесет години рок на постојано зголемување на профитот, како што се најдат уште повеќе начини да се оправда проширување на дефиницијата на сегмент од населението, кои ги исполнуваат условите за статин терапија. Големи, плацебо-контролирани студии се обезбедени докази дека статините […]

јули 13, 2017

Невротрансмитерите

Source: http://webspace.ship.edu/cgboer/genpsyneurotransmitters.html Dr. C. George Boeree Невротрансмитерите се хемикалии кои овозможуваат пренос на сигнали од еден неврон на следната преку синапсите. Тие исто така се најде на аксонот завршетоци на моторните неврони, каде што се стимулира мускулните влакна. И тие како и нивните блиски роднини се произведени од страна на некои жлезди, како што се на хипофизата и надбубрежните […]

април 25, 2017

APOE-4: Поим за тоа Зошто Малку Масти Исхрана и Статините Може да Предизвика Алцхајмерова Болест

Source: http://people.csail.mit.edu/seneff/alzheimers_statins.html од Стефани Сенефф (Stephanie Seneff) [email protected] 15 декември 2009 година Линк за преземање Апстракт Алцхајмеровата болест е катастрофални болест чија инциденца е јасно на пораст во Америка. За среќа, голем број на истражувачки долари во моментов се потрошени за да се обидат да се разбере она што предизвикува Алцхајмерова болест. ApoE-4, одреден алел на аполипопротеин […]

април 10, 2017

Може да Сулфур Недостаток Биде Фактор што Придонесува во Дебелина, Срцеви Заболувања, Алцхајмерова Болест и Хроничен Замор Синдром?

Source: http://people.csail.mit.edu/seneff/sulfur_obesity_alzheimers_muscle_wasting.html од Стефани Сенефф [email protected] 15 Сеп, 2010 година 1. Вовед Дебелината е брзо да стане број еден здравствен проблем со кои се соочува Америка денес, и, исто така, се искачи на епидемиски размери во целиот свет. нејзиното ширење е поврзана со донесувањето на диета со западен стил. Сепак, верувам дека широката потрошувачка на увоз на […]

октомври 21, 2016

Флуентност Терапија Идеи

Source: http://www.mnsu.edu/comdis/kuster2/therapy/fluencyrx.html Следните Плавност терапија идеи беа испратени на мејлинг листата GRNDRNDS во октомври 1998 година. Е јавно мејлинг листата и го одржува архива, идеите што се објавуваат се не се “авторски права” и се достапни на јавноста. За да може полесно, јас ги извлекував идеи наведени од страна на овие лекари. Можеби можат да се прилагодат […]

септември 29, 2016

Нарушување Дијагноза Аутизам Спектар

Source: https://laasperger.wordpress.com/faqs/autism-spectrum-disorder-diagnosis/ Од DSM-V: аутизам спектар растројство 299.00 (F84.0) Дијагностички критериуми А. постојаниот дефицит во социјалната комуникација и социјална интеракција во повеќе контексти, како што се манифестира со следново, во моментов или со историја (примери се илустративни, не е сеопфатен, види текст): 1. Дефицити во социјално-емоционална реципрочност, кои се движат, на пример, од абнормална социјален приод […]

септември 29, 2016

Како Надрилекарство Хармс Кај Пациенти со Рак

Source: http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/harmquack.html Вилијам Т. Џарвис, д-р.   Постои една стара поговорка: “Барањата на highwayman” вашите пари или живот “, но надрилекарите побарувачката” вашите пари и вашиот живот! “Оваа изјава е особено вистина кога станува збор за сомнителна лекувањето на ракот. Направената штета од шарлатанство може да се категоризираат како економски, директни, индиректни, психолошки и социјални. Економски […]

јуни 8, 2016

Алергија на полен

Source: http://www.hoptechno.com/book46.htm U.S. Одделот за здравство и социјалните услуги услуги на јавните здравствени Националниот институт за здравство Милиони Американци страдаат од кивање, кашлање, чешање, течење на носот, и поење очи кога полен ќе почне да лета. Секоја пролет, лето и есен мали честички се ослободуваат од дрвја, плевел и трева. Овие честички, познат како полен, накуцване […]

јуни 6, 2016

Користење на партнерства за да се премости дигиталниот јаз во рамките на Заедницата инвалидско

Source: http://www.icdri.org/DD/using_partnerships_to_bridge_the.htm Напред Честитки! Моето име е Kearns Тејлор и јас би сакал да коментира за овој документ пред да го прочита. Напишав овој член за две причини. Првата причина е да се да се размислува за потенцијални партнерства на локално, национално или глобално ниво или да се размислува за тоа како да се направи вашата […]