септември 15, 2017

Идеи, информации, линкови за програмирање

Original: http://www.arunet.co.uk/tkboyd/prgmr1.htm#psPgmWin

Оваа страница е благо уредна наплата на она што сум го нашол корисни како програмер. Ако не сте заинтересирани за програмирање, да се прочита подалеку! Ако не сте, се надевам дека работите тука ќе ве интересира и да бидат корисни.

Назад кон главната страница, за не-програмерите

Последни Среќен откритие …

Јуни 2007: Јас неодамна откриени избор на FPC, исто така познат како “Слободен Паскал”. Тоа е Свет, и е достапен за Windows, Linux и Mac компјутери. Тоа е почетокот дена, јас не имаат долгогодишно искуство на FPC уште, но ми се допаѓа она што сум го видел досега. Што сум напишал верзии на 7 од моите Паскал вежби  да точно одговараат на нијанси на FPC. Тоа не е само за “големите момци”, тоа е одлична средина за училиште или hobbyist програмери, исто така.

(Многу мал дел од она што следува ќе бидат од интерес за Mac програмери.)

Кликни тука за да ја посетите freeware, shareware страница уредникот.


Содржина на оваа страница:

Програмирање за Windows: Општи Поени
Shareware Автори: Идеи за вас
Слободен: оперативни системи, компајлери, толкувачи
Паскал програмирање
Делфи програмирање: начин да се оди!! (? Редакциски пристрасност МВР)
Oбјектно ориентирано: Општи прашања
Kласа или Club: Забава (се надевам) идеи за да ги предизвикаат класи или клубови
Разно: Ти ја претпоставам: Не можев да го сочинуваат мојот ум

Програмирање за Windows … општи точки …

Кликнете тука ако сакате информации за креирање датотеките за помош.

 

За софтвер кој е достапен бесплатно автори …

WinZip од www.winzip.com “ ќе создаде само вадење датотеки, или … има

Некои верзии на Делфи доаѓаат со верзија на InstallShield. Пробвам … доста сеопфатни и идиот доказ, ако го имаат! или, таму е …

…. уште една алтернатива: I (ТКБ) не се тестираат ова на себе; она што го гледате се уредува коментари од некој кој ме преку е-маил.

Од Gentee софтвер …

Големина на преземање е 150k. Произведува SFX е, (само вадење архиви), со конкурентни компресија, се справува со мулти-волумен диск инсталира, е дизајниран така што ќе може да се интегрира во серија датотека за автоматизирање на процесот на регистрација на e-mail-надвор, јасна (не бара од вас да дознаат јазик за скриптирање), и тоа само чини $ 38. (Не дава никаква поддршка за БРО).

Кликни тука за да ја посетите страницата Gentee софтверот. Дозволете ми да знам што мислите … како што реков: Јас не се обиделе ова мене.

Ако сакате да се “пакет” Windows 3.x програми за испорака на клиенти во само инсталирање на датотеки, јас може да се препорача Курт Херцог Install/подесување. Проблемот е во тоа …Јас веќе не може да го најдете во мрежата! Тоа се ракува моите потреби многу добро, се однесуваа и на мојот систем. Бидејќи јас направив мојот тестирање, тој ги подобрат за да се инсталира во Победа 95 средини, исто така. Дозволете ми да знам дали да го најдете?


 

Бесплатно или shareware (софтвер кој е достапен бесплатно) оперативен систем, Паскал, итн компајлери …

(Види влегувањето во следниот дел за Pascalite за еден многу едноставен компајлер и симулатор за употреба во микроконтролери)

Сакате DR-DOS, со лични NetWare? (Како на пример MS-DOS + Novell) Сакате други не-MS работи, поволни цени, бесплатно или како shareware? Како за давање Паскал (на поддржувањето на Делфи) да се проба .. за бесплатно! Алтернативно, зошто да не се обиде својата рака во нешто ново, велат логото.
Кликнете тука за повеќе детали на овие можности, и други. (Болните од Бил Гејтс работи што?)

=========
Еден понекогаш гледа барања во дискусиони групи за онлајн извори за Делфи или Turbo Pascal компајлер/идеите. За оние кои не се свесни: Овие се двете комерцијални, производи за авторски права. Како што може да се види од погоре, постојат голем број на бесплатни или евтини начини да се програмира во Pascal за DOS. Не знам на било кој слободен паскали за програмирање на Windows. Во секој случај, јас бев многу се забавуваа со начинот на кој една личност одговори на “Каде можам да го симнете ..?” пребарување:

“Мора да се оди до продавница компјутер и да ја преземете производ рачно од нивниот рок. Покрај тоа, пред да може да се сместат на преземените кутија, мора прво да испратите пари од вашиот паричник на благајната. ”

СТОП ЗА МЕДИУМИ!! Сега можете да се добие Turbo Pascal бесплатно… од Borland, па се чини дека легално. Кликнете тука за повеќе детали

(На Бисер над “стоп притиснете го копчето” беше од страна на Лорен, (Следниве: Не работи 5/07) – http://www.geocities.com/SiliconValley/Hills/4573/index.html, во која има ЦД плеер кој може да се прикаже текстови, како вашиот CD се репродуцира. стихови од песнате датотеки може да се преземат од оваа страница и да се копира за вашата папка Коментари за оваа песна, па навивачите на одредена група може да делат датотеки.)


 

Паскал програмирање …. види подолу за Делфи специфични предмети, но може да има преклопување

Сум се среќаваме со навистина кул производ наречен “Pascalite”. Може да го симнете (бесплатно, а само околу 500 Кб) уредник/компајлерот/ симулатор пакет. Ако ви се допаѓа тоа, може да се купи микроконтролер кој е програмиран со софтверот што веќе го имате. Кликни тука за  да се слушне повеќе од мене за тоа, и слично, ОСНОВНИ базирани, уредот.

Пред да го изгледаше многу далеку на интернет за помош со Паскал, треба да се судрите со Тимо Салми. Тој има за долго време, беше неуморен во помагање на сите. Ако има нешто што треба да знаете што не е во неговата Заеднички Turbo Pascal Прашања Најчесто поставувани прашања, јас ќе бидете изненадени! Јас да не се извини за да се укаже и на неговите ресурси во неколку места тука. И тој има  голема страница на линкови.

===
Делфи страница JR Стоктон е

===
Кликни тука за “Паскал Централна”  за Паскал технички информации, Паскал код и Паскал поврзани со интернет линкови. Многу референци за Macs, но општо работи, исто така.

===
Кликни тука за небото Програмер е, колекција на изворниот код, совети, упатства и примери програма, во Pascal, Делфи и на многу други јазици.

===
следново: не работи 5/07) – http://www.gdsoft.com/swag/swag.html, колекција на изворниот код и програма примери. Ова беше добар сајт … вреди лов, веројатно под “рушвет”.

===
Turbo Pascal работи …. Почеток на www.xs4all.nl/~remcodek

===
Паскал “како да”, итн од Џон Стоктон

Кликнете тука … (и се обиде други неговото .htm страници P *, на пример
Почетна страница за еден сајт кој некогаш имал добра Паскал јазик Почетен курс

===
Некои линкови, итн за Паскал програмери

За 5.7k (12-98) зипувани датотеки, со помош на користење на глувчето за во Паскал програма, видете
Кликнете тука
и таму е материјал Прашања Тимо Салми е,
Заеднички Turbo Pascal Прашања и одговори Тимо е (149k (12-98) ZIP FTP)
… вклучувајќи помош со читање, каде беше на глувчето (x, y) кога глушецот е кликнато. И тој има голема страница на линкови.

===
Постои општ проблем со “одложување” постапка Borland Turbo Pascal. Тоа нема да работи правилно на брзи компјутери. Поправање на ова е лесно, види FAQPAS3.TXT Тимо Салми е,

67) Ако постапката губеа не работи правилно, како можам да го поправам?

Можете да добиете на нашиот форум, како дел од ftp://garbo.uwasa.fi/pc/ts/tsfaqp41.zip

Во мало … Што ви е потребно е потешко да се објасни, отколку да се направи …

1) Земи некои бесплатен.(ЧПП Тимо е веројатно дека, што и каде)
2) Ставете "единица" во вистинското место во вашиот систем.
3) вклучуваат
       УПОТРЕБА (<Име>);
     во близина на почетокот на вашата програма.
4) Заменете го одложува со нешто друго. Јас го користам да се чека. односно каде
   мојата програма се користат да се губеа (50), јас сега имаат WAIT (50); и
     тоа функционира на начин ОДЛОЖУВАЊЕ (50) беше предвидено.

===
Повеќе Паскал врски и извори за почетници: Кликни тука

===
Почетник упатство и други материјали:

 320779 19 Oct 1992 година ftp://garbo.uwasa.fi/pc/turbopas/tpr-book.zip
 tpr-book.zip Електронски Turbo Pascal Суд бесплатна книга, E.Mitchell

Не целосно во форма на вежби, но со многу код
код,совети и објаснувања.

===
Користење Soundblaster во Turbo Pascal:

Документација наречен sblast09.zip понудени од страна на Карл Codere, кој го прави Паскал и ASM програмирање, од неговата почетна страница во
не работи 5/07: http://www-edu.gel.usherbrooke.ca/codc01

или од страницата на FTP
x2ftp.oulu.fi
рече дека содржи документација, како и некои примери на код.
___
Исто така …
Обидете soundlib од
Кликнете тука
(изворниот код и 6 демо)
___
ИЛИ …
smix,
(Следниве: Не работи 5/07) – http://search.shareware.com/code/engine/Find?cfrom=quick&orfile = true & пребарување = smix & категорија = dOS (не работи 5/07)
(Ако тоа не функционира, одете на http://search.shareware.com (не работи 5/07) и да пребарувате за smix во делот дос.)
= ====
Се сеќавам на се пребарува архивите на статии испратени на дискусиони групи, на пример, comp.lang.pascal.delphi.announce, на располагање од оние прекрасни луѓе на groups.google.com. Ако вие не сте запознаени со newsgroups, имам напишано за нив во мојата страница newsgroups.

Делфи програмирање …. види погоре за општа Паскал предмети, но може да има преклопување. Повратни информации од вас на кој од овие се најкорисни ќе бидат добредојдени!

Јас имам еден сет на Делфи вежби со кои треба да се почетник преку првиот програмски сесија, а вториот ги опфаќа основите на создавање мени …. и пошироко … ми вежби

===
http://delphigamedev.name2host.com/tutorials.htm (не работи 5/07) Делфи вежби

===
www.delphifaq.net/ (не работи 5/07) Мерлин Делфи Forge: Delphi / Kylix страница со Најчесто поставувани прашања одговори, вести, преземања, линкови, форуми и многу повеќе.

===
http://www.cch.com.my/cch/delphi за Делфи информации

===
Делфи вежби, линкови, соба за разговор, итн Кликни тука

===
Dolphi за Делфи
___
Кликнете тука за различни URL кои се чини дека да се заокружи на истото место? Чудно?

===
KStringGrid компонента за уредување и неколку други freeware компоненти Делфи беа додадени на Korzh почетната страница на freeware и shareware програмски алатки. Неговиот сајт се пресели, можеби вреди да се бараат за со Google.

===
Голема листа со линкови за Делфи програмери од www.geocities.com/~franzglaser/

===
Делфи Супер страна има различни корисни работи, вклучувајќи ги и “Tftw”, прошетка компонента датотека дрво. Искапсулира “Findfirst … Findnext и поминува сите датотеки кои одговараат на вашиот модел пребарување на функцијата на манифестацијата” onvisitfile “.

===
Кликнете тука за уште повеќе Делфи работи … можеби и подобро.

===
Мерачи, бирање, итн компоненти од Abaecker. Некои бесплатни демо снимки.


 

Објектно ориентирано програмирање ….

===
Кликни тука за Кит / софтвер

===
Кликни тука за prestwood.com


 

Идеи за задачи за програмирање класа, клупско натпреварување ….

Кликни тука за друга страница од авторот на овој сајт со две идеи може да се забавуваат со. На страницата ова води кон, исто така, ќе се најдат две бесплатни програми, еден со изворниот код.


 

Разно програмирање ….

 

Со години, јас сум се користи Notepad детално … овие веб-страници се стави заедно со него, за почеток. Не сум доволно паметна за да остане на врвот на сите добри нешта некои програми нудат. Јас само се допаѓа едноставен живот.

Сепак!

Јас сум воодушевен да стане корисник на TextPad, кој е вид на супер Notepad. Се уште е едноставно … но има разумен богатството на добри карактеристики …

Проверка на правопис 
Осветлувањето … конфигурираат, но HTML и Паскал (Delphi) синтакса правило датотеки веќе беа таму, оние што сакав. Постојат, исто така, владее датотеки за Ц и многу други работи.
Лесен за управување на повеќе датотеки  јас сум работат истовремено на 15 веб-страници во моментот.
На таблата со исечоци  за повеќе често се потребни работи, со суптилни карактеристики. На пример, да го ставам во таговите за потенцирајќи дека само со тоа и двојно кликнување истакнување на “истакнуваме” ставка во листата на таблата со исечоци ресурси. Умен! Но, едноставен за употреба! Ресурси на таблата со исечоци се конфигурираат
Shareware и запишување не е скапо. (27 $ во ноември 2010 … достоен за тоа за проверка на правопис на мира!)

Еве линк до www.textpad.com.

===
формат Wotsit е: Цитат од сајтот: “ресурс Целосната програмерот во мрежата. Оваа страница содржи информации за датотеката формат на стотици различни типови на датотеки и сите видови на други информации кои се корисни за програмирање; алгоритми, изворниот код, спецификации, итн ”

===
Повеќе идеи, итн за програмери, www.midnightbeach.com … Кликни тука

===
www.inquiry.com (не работи 5/07), на еден сајт за програмери.

===
www.experts-exchange.com за многу добри работи за програмери. (мислење е ТКБ)

===
www.efg2.com: Многу добри специфични, технички работи за програмери, ESP. во …. Обработка на слики, бои, графика, математика, Fractals, наука и инженерство.


И на крај ….

Постои материјал на микроконтролери, вклучувајќи ги и нивните програми, на мојот електроника страници, кликнете овде за нив.


Ова не е навистина најдобро место за ова…но тоа е место каде што можете да направите денес! Сакам да се донесе на вашето внимание ресурс на интернет… вид на пребарувач, претпоставувам. Во нивната (snipped) зборовите:

Како колаборативно филтрирање сајт, PHOAKS постои за да им помогне на сите да ни помагаат едни на други се најдат соодветни и релевантни веб ресурси.

Еве како тоа функционира. Луѓето објавувате своите мислења на веб ресурси во Usenet Netnews (може да е премногу). Околу часовникот, PHOAKS чита, класифицира, извадоци и цртки тие мислења автоматски. Cтраници PHOAKS “тука се одрази на резултатите.

Кога ќе влезете во PHOAKS, можете да го користите клучни зборови за пребарување или хиерархиска индекс да се најде на вашиот пат низ. За секоја тематска група за вести, проверете го веб ресурси најчести, најновите, или врвот на осигуреникот. Можете да го видите фрагменти на изворот мислења и сродни Најчесто поставувани прашања.

PHOAKS филтрира повеќето невистинита и потпис референци. PHOAKS не чита .announce, .answers, .jobs или .binaries групи од овие специјализирани видови на групи не се извор на мислења.

И…Ура !! Тие нудат опција “Lo-Fi”: Не маси, нема графика. (И Hi-Fi опција за оние кои не треба да се плати за своите телефонска сметка).

На 5/07 Јас не може да се добие преку www.phoaks.com. Штета … ова се користи да биде одличен ресурс. Дозволете ми да знам ако најдете тоа е работа повторно?А малку за хумор за вас. Сум ги намалат неколку дека јас не се најде како смешни како и останатите. Ако сите би го правеле тоа, шеги гледаме циркулира ќе добијат подобро и подобро, да не би се?!

Топ 12 нешта, најверојатно, ќе биде слушнат, ако сте имале Клингонски Програматор:

12. “Спецификациите се за слабите и срамежливи!”

10. “Вие не може да навистина го цениме Dilbert освен ако не сте го прочита во оригинал клингонски.”

9. “Вовлекување ?! – Јас ќе ви покаже како да се вовлекува кога индентирате череп “!

8. “Што е ова зборува за” ослободување “? Клингонците не го прават софтверот за јавноста. ” Нашиот софтвер “бега” оставајќи трага од осакатени дизајнери и луѓе за обезбедување на квалитет во таа ситуација. ”

7. “Клингонски функциски повици не се” параметри “- тие имаат” аргументи “-. И тие секогаш ги победи”

6. “Дебагирање? Клингонците не debug. Нашиот софтвер не coddle слабите. ”

5. “Јас се соочат со предизвикот на целиот тим за обезбедување на квалитет на натпревар Бат-Leth. Тие нема да се однесуваат на нас повторно. ”

4. “А ТОЧНО Клингонски воин не коментира код својот!”

1. “Нашите корисници ќе се знаат страв и ползат пред нашиот софтвер. Брод тоа! Брод тоа и нека бегаат како кучињата се! ”

* * * * *

(Шеги Клингонски беа од пост од страна на Тим Пирс, [email protected], претходно објавени од RootsWeb генеалошки податоци соработка, RootsWeb Преглед: Генеалогија Вести RootsWeb е, том 2, бр 25, 23 јуни 1999 година RootsWeb. Http: / /www.rootsweb.com/)


Оваа страница е прилично нов. Што се појави досега е резултат на што забележува за себе би можел да се најде во неуреден канцеларија. Материјал ќе се додаде (и она што е тука, ќе се средени !!) како што дозволува времето … повратни информации за она што е досега кај нас може да влијае на правецот на страната!

Назад кон главната страница. 
Јас, исто така се збир на страници таму каде што се акумулира парчиња и делови пред инкорпорирање на нив во страници како оваа. Кликни тука за да ја посетите индексот за овие страници.


Во потрага по е-маил, регистрација на домен, или веб-страница на хостинг? Ако ја посетите страницата 1 & 1 е од тука, тоа ми помага. Тие биде домаќин на мојот вебсајт, и јас не би го овој линк за нив, ако не бев среќен со нивната услуга. Тие нудат работи за почетник и корпорацијата.