октомври 31, 2016

Психологија со Cтил

Source: http://www4.uwsp.edu/psych/mp/APA/apa4b.htm#III Водич за Пишување на Хипертекст (за 5-ти издание на Прирачникот АПА) 2/21/2007 – верзија 5.014. Достапно и во Украина и Руската (преводи од В. Парнак) М. Плонски, Д-р. Универзитетот во Висконсин – Стивенс Пойнт СОДРЖИНА [Список за проверка верзија]   Вовед Општи теми Пишување Пишување воопшто Стил Детали во генералниот Кратенки Броеви Цитати во текстот Цитати Извештаи од истражувања […]

септември 13, 2016

Историјате Почетна

Source: http://ccat.sas.upenn.edu/~jtreat/song/270.html Ова е една прекрасна, historiated почетната буква од почетокот на Песна над песните во дванаесеттиот век Латинска Библијата. Библијата е сега се наоѓа во библиотеката на катедралата во Винчестер. Латинскиот текст во прилог на почетната е прилично стандардни за овој период. Експлицитно lib (по) qui на повици Проповедник. Тука завршува книгата која ја нарече […]

септември 13, 2016

Во Почетокот Приказни

Source: http://sun.iwu.edu/~wchapman/stories.html од Вес Чепмен подготвени за Бертранд Расел “Зошто јас не сум христијанин” серија, Април 10, 1996 Дозволете ми да започнам со заблагодарувајќи Чаплен Белата за што е можно за мене да се зборува за вас денес, во втората на Бертранд Расел “Зошто јас не сум христијанин” серија. Тоа ќе биде тешко да се следат стапките […]

јуни 3, 2016

Да се Дружат со Фонеми

Source: http://www.auburn.edu/academic/education/reading_genie/phon.html Фонема свеста е способноста да се идентификуваат фонеми, гласните гестови од кои се изградени зборови, кога тие се наоѓаат во нивниот природен контекст – изговорените зборови. Децата треба фонема свест да научат да читаат, бидејќи писма претставуваат фонеми во зборови. Фонема е значењето на писмо или digraph, “устата потег” сигнализира со буквата. Правописот на […]

јуни 3, 2016

Преглед: Како Децата Учат да Читаат Зборови

Source: http://www.auburn.edu/academic/education/reading_genie/overview.html   Пишувањето е прилично последните изум, но моќен во подобрувањето на човековата интелигенција. И порано беше логографски, каде симбол претставени на значењето на зборот. Ова значеше голем број на симболи за да ги научат. Во подоцнежна систем, беа воведени симболите за претставување слогови, промена на звук со седиште во писмена форма. Со развојот на азбуката, […]

јуни 3, 2016

Кралицата на Tечност

Source: http://sarahpricelessondesigns.weebly.com/independence–fluency.html Образложение: Со цел да се зголеми флуентност на читањето, фокусирајте се на учениците треба да биде за читање прецизно и без никаков напор. флуентност читањето е да се биде способен да чита со помош на автоматско препознавање на зборот. Како што се зголемува флуентност на учениците, нивните разбирање се зголемува заедно со него. Подобрена […]

мај 25, 2016

Подесување во Звуци во Зборови

Source: http://www.auburn.edu/academic/education/reading_genie/tuning.html Неприроден чин. Размислувајќи за звуци со зборови е неприродно. Од нашите најрани искуства научат да “гледаат преку” звуците на јазикот да се размислува за значењето. На пример, да научат да се фокусира на звуците / п / ME /, но тоа топло, cuddly лице, мама. Но, за да научат да читаат, децата мора да […]