март 2, 2021

Наоѓање на можност за додипломски истражувања

Source: https://www.seas.upenn.edu/~andre/general/ugrad_find_research.html

Совети за додипломски студенти кои сакаат да се вклучат во истражување

Н.Б. Напишано првенствено за студенти на Пенн SEAS, но повеќето предлози се веројатно вредни насекаде.

 • Можностите се таму Факултетот во Пен обично се чувствува како студентите да не ги користат можностите што постојат. Слушам повеќе жалби на факултетите дека студентите не се ангажираат отколку што слушам за студентите кои не можат да најдат можности. Затоа, не седнувајте и претпоставувајте дека можностите се малку.
 • Преземете иницијатива Можностите за истражување се таму, но треба да ги направите новите работи за да изгледате. Ретко кога факултетот ќе дојде да ве бара. Не затоа што не сте прекрасни и способни, туку затоа што факултетот едноставно нема доволно информации за да знае дека сте заинтересирани и посветени. Преземањето иницијатива е дел од тоа како се разликувате покажувајќи интерес и посветеност.
 • Направете домашна задача Прочитајте ги веб-страниците и трудовите за да откриете за кој факултет и лаборатории можеби сте заинтересирани да работите и да се подготвите за разговорно разговор со факултетот и студентите во лабораторијата. Нема да разберете сè (и можеби, малку ќе разберете). Некое ниво на домашна задача ве спречува да го трошите вашето и нивното време – плевејќи ги работите што навистина не ве интересираат. Имањето одредено знаење за истражувањето дополнително помага да се демонстрира интерес, посветеност и иницијатива – вие се потрудивте да завршите некоја работа самостојно.
 • Следете ја вашата страст Лично, многу повеќе ме интересираат студенти кои имаат одреден интерес во мојата област, отколку студенти кои сакаат генеричко искуство во истражувањето. Јас генерално нема да наведам збир на проекти што студентот може да ги избере однапред, ниту пак ќе објавам „можности“ на списоците на ниво на универзитет. Не барам некој што ќе работи одредена работа, колку страствен чирак што може да користи специфични работи за кои и двајцата сме заинтересирани како отскочна штица.
 • Не мора да го знаете сето тоа Не треба веќе да бидете експерт во областа. Работите што ги правиме во мојата лабораторија (и во повеќето лаборатории околу Пен) се над она што ќе го видите на вашите часови, дури и на постдипломски часови. Значи, не очекувам дека некој ќе знае да знае сè. Beе има доста учење-како-одите. Ова е дел од тоа зошто интересот и посветеноста се неопходни. Мошне често она што ќе го направите е да се изградите на нешто што знаете додека учите повеќе за тековната специјалност и фокус на лабораторијата.
 • Започнете рано За најзначајните искуства, ќе сакате да се вклучите во лабораторија повеќе години. Тоа значи дека летото помеѓу вашиот помлад и постар не е оптимално време. Ако започнете порано, потенцијално може да се вклучите повеќе лета и за време на мандатот. … И, ако дознаете дека првата област што ја пробавте не е за вас, имате време да пробате нешто друго.
 • Бруцоши, премногу прваче година не е, нужно, премногу рана. Бруцошите, нужно, ќе имаат неколку формални курсеви зад себе. Како и да е, можете да најдете можности како бруцош. Тоа навистина помага да се тргува со одредена вештина. За многу случаи, основните програмски вештини се доволни. Ако можете да програмирате, тогаш можете да имплементирате апликација или анализа или да развиете интерфејс за лабораторија и да научите за работата на лабораторијата во процесот – класично сценарио за победа-победа.
 • Да се ​​здобијат со курс професори не боли Издвојување за квалитет во сродни курсеви е начин да се разликуваат. Како и да е, веројатно сепак ќе треба да го искажете вашиот интерес.
 • Кога да погледнете Ако барате да се занимавате со истражување во текот на летото, треба да остварите првичен контакт со факултетот во декември или јануари. Повеќето ќе преземат обврски кон летните студенти околу февруари, а има програми со рокови во јануари, февруари и март. Дури и за подоцнежните, поволно е да имате време да одите напред и назад со факултетот за да го усовршите предлогот за истражување. Чекањето до март или април значи дека ги добивате само левичарите и тоа испраќа порака дека истражувањата не биле ваш прв избор за летото. Ова исто така ви дава време за време на пролетта да ја прочитате работата во лабораторијата.
 • Депонија Секогаш постои „грпка“ на основно знаење и стратегија за асимилација пред да постигнете постојан напредок. Многу е тешко да се преболи оваа грпка ако ставите само неколку часа неделно. Следствено, видов многу малку студенти кои би можеле да започнат со истражување за време на мандатот, а исто така да се занимаваат со барањата на курсевите. Откако ќе ја надминете грпката, можно е студентите да направат постојан напредок и придонес кога ќе одвојат време за истражување како курс (8-12 часа неделно). Поради овој ефект на „грпка“, видов дека студентите успеваат најмногу со тоа што започнаа во текот на летото, без одвлекување внимание од курсевите.
 • Воспоставување контакт колоквијално, би рекол дека треба да „тропнете на вратите“. Рече дека, моите денови се закажани толку строго што случајно појавувањето во мојата канцеларија веројатно нема да донесе успех (или ќе ме најде со време и желба за разговор), па затоа е подобро да ми испратите е-пошта за состанок. Повеќето факултети имаат објавено работно време кога очекуваат студентите да дојдат и да поставуваат прашања. Како почетник, и за да соберете информации, можете исто така да разговарате со студенти, дипломирани студенти и додипломски студенти, кои веќе се во лабораторија. Можеби знаете некои од часовите? Најлошо, може да талкате или да тропнете на вратата од лабораторијата.

Вие исто така може да сакате да видите Како да се биде победник: совет за студентите кои започнуваат со истражување за тоа што да прават откако ќе најдат позиција.


Андре ДеХон/André DeHon