јули 17, 2017

Што е IrfanView?

Source: http://www.irfanview.com/main_what_is_engl.htm

IrfanView е многу брз, мал, компактен и иновативен фривер (за некомерцијална употреба) графички прегледувач за Windows 9x, ME, NT, 2000, XP, 2003, 2008, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10. 

(кликнете тука за Ирфан EULA)

Тој е дизајниран да биде едноставна за почетници и моќен за професионалци.

IrfanView има за цел да се создаде единствена, нови и интересни карактеристики, за разлика од некои други графички гледачи, чија цел “креативноста” се базира на клонирање функција, крадење на идеи и цели дијалози од ACDSee и/или IrfanView! (На пример: XnView е крадење/клонирање функции и цели дијалози од Ирфан, за 10 + години).

IrfanView беше првиот Windows графички прегледувач целиот свет со повеќе (анимирана) поддршка GIF.
Еден од првите графички гледачи низ целиот свет со поддршка на повеќе страници TIF.
Првиот графички прегледувач целиот свет со повеќе поддршка МЦК.

Некои IrfanView карактеристики :

 • 32 и 64 битна верзија
 • Многу поддржани формати на датотеки (кликнете тука за листата на формати )
 • Поддршка мулти јазик
 • Сликички/преглед опција
 • Бојата опција – да се подготви линии, кругови, стрели, се исправи на сликата итн
 • Toolbar-от кожи опција
 • Слајдшоу (освен слајдшоу како EXE/SCR или толпата на CD)
 • Прикажи EXIF/IPTC/коментар на текст за слајд шоу/цел екран итн
 • Поддршка за Adobe Photoshop Филтри
 • Брз поглед директориум (се движат низ директориум)
 • Серија конверзија (со напредна обработка на сликата)
 • Повеќе страници уредување TIF
 • Податотека
 • Опција е-маил
 • Мултимедијален плеер
 • Опција за печатење
 • Поддршка за вградени боја профили во JPG/TIF
 • Промена на длабочина на боја
 • Скенирање (серија скенирање) поддршка
 • Cечење/култура
 • Додадете шалче текст/слика (жиг)
 • Eредување IPTC
 • Ефекти (Подигнување, Blur, Adobe 8BF, филтер фабрика, Филтри Неограничен, итн)
 • Екран фаќањето
 • Екстракт икони од exe/DLL/ICLs
 • Без загуба ротација JPG
 • Шел Продолжување на приклучокот
 • Уникод поддршка
 • Многу Кратенките
 • Многу опции за командната линија
 • Многу додатоци
 • Само еден-EXE фајл, не DLLs, не Shareware пораки како “Се согласувам” или “Евалуација истечен”
 • Не го менува регистарот без корисникот акција/дозвола!
 • и многу многу повеќе

Кликни тука за да видите повеќе слики од екранот на Ирфан.

КОРИСТЕЊЕ НА ДОГОВОР

Ирфан е предвидено, како бесплатен, но само за приватни, некомерцијална употреба (тоа значи дека дома). Ирфан е слободен за образовни цели (училишта, универзитети, музеи и библиотеки) и за употреба во добротворни или хуманитарни организации.

Ако имате намера да користите Ирфан во вашето место на работа или за комерцијални цели, ве молиме да се регистрирате и да го купат. Сакам да продолжам да работам на оваа програма, затоа, вашата регистрација ќе биде поттик за мене за да додадете нови функции и зголемување на квалитетот на програмата.

Сите предлози, повратни информации и коментари се добредојдени и не ќе бидат игнорирани.

Ако сте комерцијалниот корисник и ви се допаѓа оваа програма (или се на домашен корисник кој сака да го поддржи/донираат понатамошен развој), треба да се регистрирате/донирате со испраќање на US $ 12,00 или 10 евра, – (ова е цената за една (единечна) лиценца) на адресата дадена подолу.
Ве молиме испратете само пари. (Не може да го прифати висока проверка исплаќа во готово такси во банката)

Адреса:

Irfan Skiljan
Postfach 48
2700 Wiener Neustadt
Austria, Europe

Ти благодарам многу!

Вашата поддршка ќе продолжи развојот и ви дава право на идните верзии на Ирфан. Вашиот регистрираната верзија ќе содржи вашето име во полето за.

Во случај на грешки и проблеми со било поддржани формати, молам да ми испратите некоја e-mail.

Преземете го овој превод во PDF формат кој можете да го најдете на оваа врска.

Банер:       IrfanView logo by Gismo


Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.