април 10, 2017

Белешки за Докторски Студии

Source: https://www.cs.purdue.edu/homes/dec/essay.phd.html

Минатата недела во кафе час одделот колоквиум, неколку студенти се ангажирани факултет во дискусија за нашите р програмата. Тоа стана јасно дека многу од студентите не се разберат основите; тие биле изненадени од некои од прашањата и збунет од некои од одговорите.

Овие забелешки се обезбедат основни информации за целта на д-р Програмата, во обид да им помогне на студентите да одлучи дали да ги извршуваат докторат степен.


Основи

Доктор по филозофија степен, со кратенка д-р, е на највисоките академски степен секој може да се заработи. Бидејќи стана доктор бара проширена студија и интензивна интелектуален напор, помалку од еден процент од населението достигнува степен. Општеството покажува почит за еден човек кој има докторат од нив се однесуваат со наслов “Доктор”.

За да заработите на д-р, еден мора да се постигне две работи. Прво, мора да се справат со одредена тема целосно. Второ, мора да се прошири на тело на знаење за оваа тема.

Мастеринг субјект

Да се ​​справат со предмет, студентот бара објавената литература да се најде и да прочитате сè што е напишано за оваа тема. Во научните дисциплини, студентот започнува со проучување на општата референтни дела, како што се учебници. Конечно, студентот мора исто така да пребарувате научни списанија, публикации кои научниците ги користат за размена на информации и евиденција извештаи на нивните научни истражувања.
Секој универзитет ги утврдува општите упатства дека студентот мора да ги следат да заработат за д-р степен, а секоја колеџ или оддел во рамките на универзитетот поставува специфични стандарди со што ја мери мајсторство на оваа тема. Обично, во подготовка за д-р работат во дадена област, студентот мора да заработат и диплома и мајстор (или нивните еквиваленти) во тоа поле или во областа тесно поврзани. Да се ​​демонстрира целосна мајсторство на предмет, студентот може да се бара да заврши дополнителни постдипломски-ниво, одржување на висок просечен успех, или да батерија на специјални испитувања. Во многу институции, студентите мора да се направи сите три.

Бидејќи испитувања дадени како дел од д-р Наставната програма се оцени стручно знаење, тие се создадени и оценети од страна на Комитетот на експерти, од кои секој има докторат степен.

Проширување на знаење

Суштината на д-р, д-р аспект што го разликува студија од други академска работа, можат да бидат сумирани во еден збор: истражување. Да ги прошират знаењата, еден мора да истражуваат, да ги испита, и размислуваат. Научната заедница го користи терминот истражувања за да се сфати идејата.

Во научните дисциплини, истражување често имплицира експериментирање, но истражувањето е повеќе отколку само експерименти – тоа значи дека толкувањето и длабоко разбирање. За компјутерски научници, истражување значи потрага по откривањето на принципите кои лежат во основата на дигитални пресметка и комуникација. Еден истражувач мора да се откријат нови техники кои помагаат во градење или користење на компјутерската механизми. Истражувачите се погледне за нови апстракции, нови пристапи, нови алгоритми, нови принципи, или нови механизми.

Да заврши на д-р, секој студент мора да ги презентираат резултатите од нивните истражувања на факултет во долги, официјалниот документ наречен дисертација (повеќе популарно се нарекува како теза). тогаш студентот мора да ги достават своите дисертација на факултет и се брани својата работа во усно испитување.

Однос на производи

Во некои случаи, резултатите од научните истражувања може да се користи за развивање на нови производи или подобрување на оние кои постојат. Сепак, научниците не се користи комерцијален успех или потенцијални комерцијална добивка, како мерка за нивната работа; се спроведе истрага за понатамошно човечкото разбирање и телото на луѓето знаење се состави. Често, комерцијални придобивки на научни истражувања се многу поголеми во долгорочни отколку во краток рок.

Истражувачки активности

Компјутерски науки истражување може да вклучува такви различни активности како што се дизајнирање и изградба на нови компјутерски системи, докажувајќи математички теореми, пишување компјутерски софтвер, мерење на перформансите на компјутерски систем, со користење на аналитички алатки за да се процени на дизајн, или проучување на грешки програмери направи како тие ќе си изградат големи софтверски систем. Бидејќи истражувач избира активности соодветно да одговори на секое прашање кое се појавува во истрагата за истражување, и затоа што нови прашања се јавуваат како што продолжува истрагата, истражувачки активности се разликуваат од проект до проект и со текот на времето во еден проект. Еден истражувач мора да бидат подготвени да се користи на различни пристапи и алатки.

Неколку прашања да побара

Многу од вас се обидуваат да се одлучи дали да ги извршуваат докторат степен. Еве неколку прашања може да се запрашате.

1. Дали сакате на истражување кариера?

Пред уписот во д-р програмата, треба внимателно да се разгледа вашите долгорочни цели. Бидејќи стана доктор е обука за истражување, треба да се запрашате дали истражувачка позиција е вашата долгорочна цел. Ако е така, д-р степен е стандардната патека за вашата избрана кариера (неколку луѓе успеале да се добие истражувачка позиција без д-р, но тие се исклучок, а не правило). Ако, пак, сакате не-истражувачка кариера, д-р дефинитивно не е за вас.

2. Дали сакате академска позиција?

Д-р е де факто “унија картичка” за академска позиција. Иако е можно да се добие академска позиција без д-р, шансите се на ниско ниво. Големите универзитети (и повеќето факултети) бара од секој член на нивниот факултет да се одржи д-р и да се вклучат во истражувачки активности. Зошто? Да се ​​осигура дека на факултет има доволно експертиза да учат напредни курсеви и да ги принуди на факултет да остане сегашната во одбраната на нивните поле. Стејт департментот на САД дипломатски протокол е рангирана на наслов “професор” повисока од наслов “лекар”. Тоа го прави во признавањето на академските барања: повеќето професори се одржи д-р, но не сите луѓе кои поседуваат д-р степен се професори.

3. Дали имате она што е потребно?

Тоа е тешко за поединечни да се процени сопствените способности. Следниве насоки и прашања може да биде од помош.

Разузнавање:

Во вашиот колеџ и постдипломски курсеви, се поблиску до врвот на својата класа или на дното? Колку добро го правите на GRE или други стандардизирани тестови?

Време:

Дали сте подготвени да се справи со проектот поголем од било кој што го имаат преземено и пред тоа? Мора да се заложат за повеќе години на напорна работа. подготвени да се намали или да се откажат од другите активности сте вие?

Креативност:

Истражувачки откритија често се појавуваат кога некој гледа стари фактите на нов начин. Дали свети при решавањето на проблеми? Дали ви се допаѓа “мозокот закачки” и слични загатки? добри во нивно решавање Дали сте? Во училиште, го најде напредна математика пријатно или тешко?

Интензивна љубопитност:

Дали сте секогаш бил присилен да го разберат светот околу вас и да дознаете како работите работа? А природна љубопитност го прави истражување полесно. Дали ќе ги исполни минималните барања или истражуваат понатаму на свој?

Прилагодливост:

Повеќето студенти се подготвени за докторат студија. Тие сметаат дека е неочекувано различен од работа се разбира. Одеднаш втурнати во светот во кој никој не знае одговорите, студентите понекогаш пробивам. Можете ли да се прилагодат на новите начини на размислување? Може да се толерира во потрага по одговори, дури и кога никој не ја знае прецизната прашања?

Самомотивација:

Од времето на студентот завршува додипломски образование, тие се навикнати да примаат оценки за секој курс секој семестар. Во д-р програмата, работата не е уредно поделени во посебни курсеви, професори не поделба на задачи во мали задачи, и студентот не ги добие оценка за секој мал чекор. Дали сте само-доволно мотивирани да продолжиме да работиме кон остварување на целта без охрабрување ден-за-ден?

Конкурентност:

Ако изберете да се запишат во д-р програма, ќе се натпреваруваат со другите на врвот. Уште поважно, откако ќе дипломираат, твоите врсници ќе вклучи некои од најпаметните луѓе во светот. Ќе се мерат и оценуваат во однос на нив. Дали сте подготвени да се натпреваруваат на д-р ниво?

Достасување:

Во споредба со предмети, кој е внимателно планиран од страна на наставникот, д-р Студијата има помалку структура. Вие ќе имате повеќе слобода да се постави свој цели, се утврди вашиот дневен распоред, и да ги следат интересни идеи. Дали сте подготвени да ја прифатат одговорноста што ја придружува дополнителни слободи? Вашиот успех или неуспех во д-р истражување зависи од тоа.

Неколку предупредувања:

Студентите понекогаш се запишат во д-р програма за погрешни причини. По некое време, како студенти се најде дека се исполнети условите да ги победат. Пред да се започне еден треба да сфатат дека д-р не е:

Престижни во себе

Речиси секој кој има добиено д-р е горда на своите напори и резултатот. Сепак, треба да се разбере дека откако ќе дипломираат, ќе работат помеѓу група на научници кои секој се одржи докторат степен. (Еден член на факултет, се користи за да ја прекоруваат арогантен дипломирани студенти со зборовите: “Не гледам зошто мислите дека тоа е толку големо достигнување – сите мои пријатели имаат д-р”).

А гаранција за почитување на сите вашите мислења

Многу од студентите сметаат дека откако ќе заработи д-р луѓето автоматски ќе ги почитува сите свои мислења. Ќе дознаете дека, сепак, малку луѓе се претпостави на д-р во еден предмет автоматски ќе го прави орган на другите. Тоа е особено точно во communicaty науката; поглед мора да се заработи.

А цел сама по себе

Д-р степен ќе се подготвува за истражување. Ако сите што сакате е диплома за да висат на ѕидот, постојат многу полесен начин да се добие една. Откако ќе дипломираат, ќе имаат прилика да се споредуваат вашиот рекорд во остварување на оние на другите научници. Ќе сфатите дека она што е важно е истражувачка работа на акумулираните по научник завршува своето формално образование.

Гаранција за работа

Кога економијата се забавува, секој може да страдаат. Всушност, некои компании се намали истражување пред да го намали производството, со што Ph.D.s особено ранливи. Исто така, еднаш човек заработува на д-р, многу компании ќе не вработи тоа лице за не-истражувачка позиција. Како и во повеќето професии, продолжи вработување зависи продолжи со извршувањето.

А практичен начин да импресионира на вашето семејство или пријатели

Твојата мајка може да биде горд и возбуден кога ќе се запишат во д-р програмата. Впрочем, таа се замислува дека таа наскоро ќе биде во можност да се фали за детето, “лекар”. Но, желбата да се импресионираат другите не е доволен мотив за напорот потребен.

Нешто што може да се “обиде” за да дознаете колку паметни сте

Жал ми е, но тоа едноставно не функционира на тој начин. Освен ако не се направи целосна посветеност, ќе успее. Ќе треба да работат долги часови, се соочуваат со многу разочарувања, се водат вашите ментални способности, и да научат да се најде ред меѓу навидум хаотичен факти. Освен ако не сте го усвои цел долг дострел стане истражувач, барањата на ден-за-ден ќе ви носат надолу. Стандарди ќе чини непотребно висока; строгост ќе изгледа неоправдан. Ако сметате дека само тест, на крајот ќе одиме подалеку.

Единствената тема за истражување што некогаш ќе продолжи

Многу од студентите да се направи грешка на гледање на нивните р тема како област на истражување за живот. Тие претпоставуваат секој истражувач работи само во една област, секогаш се стреми истата тема во рамките на тоа подрачје и секогаш ги користи истите алатки и пристапи. Искусни истражувачи знаат дека новите прашања се јавуваат постојано, и дека старите прашања може да стане помалку интересен како што минува времето или се откриваат нови факти. Најдобрите луѓе промени теми и области. Таа ги чува свежа и стимулира размислување. Планираат да се движи; се подготват за промена.

Полесно отколку да влезат во работната сила

Ќе најдете дека на патот кон успешно завршување на д-р станува многу поостри откако ќе почнат. На овој факултет се наметне ограничувања на вашите студии, и не дозволуваат непродуктивни студентите да останат во програмата.

Подобро од алтернативите

За многу студенти, д-р може да биде проклетство. Тие мора да избере меѓу тоа да се на врвот меѓу луѓето кои имаат магистерски степен или да се биде медиокритет истражувач. На овој факултет понекогаш советува студентите дека тие мора да избираат меѓу “капитен на Б” или ”клупата потопло” на А тимот. Секој мора да одлучи она што го сакате, и која професија ќе ги стимулира најмногу. Но, студентите треба да бидат реални за своите способности. Ако навистина не може да се утврди каде ви застане, побара од членовите на факултет.

Еден начин да се направи повеќе пари

Додека ние не сте слушнале статистички податоци за изминатите неколку години, дипломираните студенти се користи за проценка на “плата”, со користење на почетна плата на д-р и магистр наук позиции, просечното време потребно да се добие докторат, вредноста на опции на акции, како и тековните враќање на инвестициите. За период од најмалку пет години што знаеме, плата беше јасно негативни. Доволно е да се каже дека треба да се избере едно истражување, бидејќи го сака; д-р не е оптимална патот кон богатство.

Добрата вест:

И покрај сите наши предупредувања, ние сме горди што ние заработени д-р степени и горди на нашите истражувања и достигнувања. Ако имаат способност и интерес, истражување кариера може да донесе награди совршеност во секоја друга професија. Ќе се сретнат и да работат со некои од најпаметните луѓе на планетата. Ќе се постигне за идеи надвор од вашата разбирање, и со тоа да се прошири своите интелектуални способности. Ќе решавање на проблеми кои не се решени пред тоа. Ќе се истражуваат концепти кои не се истражени. Ќе најдеш принципи кои го менуваат начинот на кој луѓето ги користат компјутерите.

На радост на истражување:

А колега сумираше начин многу истражувачи чувствуваат во врска со нивната професија. Кога го прашале зошто тој помина толку многу часови во лабораторија, тој истакна дека алтернативи требаше да си одам дома, каде што тој ќе го стори истото она што милиони други го прават тоа, или да работат во неговата лабораторија, каде што може да се открие она што не друг човек некогаш откриени. Насмевката на неговото лице ја раскажува приказната: според него, работи на истражување беше чиста радост.