април 10, 2017

Алтернативна Подесување Водич

Source: http://sethares.engr.wisc.edu/alternatetunings/alternatetunings.html од Вилијам А. Сетарес Нов штимања инспирира нови музички мисли. Алтернативни штимања може да игра voicings и слајд меѓу акорд форми, кои нормално ќе биде невозможно. Тие даваат пристап до нестандардни отворени жици. Играње запознаени апликатура на еден непознат вратот е возбудливо – никогаш не се знае точно што да очекувам. И работат надвор запознаени […]