January 30, 2017

Праисториска Берингија

Source: http://pages.ucsd.edu/~dkjordan/arch/beringia.html http://pages.ucsd.edu/~dkjordan/index.html Почетник упатство на Татковина на народите на Америка Поврзани Страница: Палео-индиски копје поени Глечерите и на нивото на морето Во глацијална возраст повеќе од водата на Земјата бил заклучен во поларни и планински ледени капи, намалување на нивото на морето. На пониските нивоа на морето изложени дополнителна површина по должината на бреговите на […]

September 29, 2016

Индија и Нејзините Соседи

Source: http://www.sscnet.ucla.edu/southasia/ Индија, во клишизирани набљудување, не е само земја, но на континентот. Неговото население, што е повеќе од една милијарда, а наскоро може да го надмине оној на Кина, претставува најнеобичните контрасти. Народот на оваа голема земја се зборува речиси илјада јазици, следат неколку различни вери – вклучувајќи ги и хиндуизмот, христијанството, исламот, будизмот, џаинизам, […]