јуни 1, 2016

Возот ВРЕМЕ

Source: http://www.johnagowan.org/timetrain.html

Содржина:

Апстракт
Вовед
историски време-просторот
Старосната структура на материјата
Ентропија и димензионалноста
конзервација на полнење
Слабоста на гравитацијата
специјален релативитет

Апстракт

Со оглед на тоа без маса форми на енергија (како што се светло) имаат вродена движење во рамките на нивните ентропични зачувување на домен (простор), масивни форми на енергија (како што ние) нема суштински движења во рамките на нашите ентропични зачувување на домен (историја). Наместо тоа, ние се доживее вечна “сега”, што е само тангенцијално се поврзани со историјата. Во нашиот случај, тоа е самата временската димензија која се движи, ни носи со него, како патници во воз. Овој договор му овозможува на “патници” за да се постигне внатрешно движење во историјата која е метрички еквивалент на внатрешна движење на светлината во просторот, со брзина која инаку би било невозможно за нив (со исклучок само во црна дупка, каде што се движат просторната димензија носи масовен се спротивставува на “брзина в”).

Вовед

Нашиот однос на временската димензија е очигледно многу сличен на оној на патници на обичен воз. Возот и димензија потегот на време и ние како патници само да седат тивко и одат заедно за возење. Како масивни објекти / набљудувачи, не може да се движи со метрички еквивалент на брзина c, но временската димензија може. Како што обичниот воз ни носи од точка до точка во просторот, временската димензија ни носи од ден на ден во времето. Се движиме и возраст само затоа што возот се движи од место до место или време на време, но ефектот врз нас, крајниот резултат, е да се постигне вистинската поместување на нашите физички суштества или во простор или време. Додека ентропија бара внатрешна движење на време, каузалноста бара еднонасочен правец на внатрешна движење на времето на. Што се возраста, бидејќи ние се врши во историска димензија “времето воз”, се движат димензија, иако ние самите се доживее само “вечното сега”, како што седат тивко гледање на часови се лизга од, исто како и на обичните воз ние се движат во просторот и покрај тоа што остануваат во нашите места тивко гледање на сценографијата се лизга од. ние всушност може да се дојде до нашата дестинација малку побрзо во кој било случај со правење на должината на возот. Меѓутоа, во случај на времето воз, одам таму порано бидејќи нашите одделни движење во трчање на патека намалува стапката нашите лични часовникот; ниту пак е важно во која насока се кандидира. (Види: “Парадоксот на патувањето Близнак”.)

Историски време-просторот

Разлика на возраст, бидејќи на движење на димензијата време, но количеството енергија на прашање обично не е разреден со стареењето, особено во случај на елементарни честички; во случај на светлина, енергија светло е разредена (црвена префрли), но светлина не старее. Тоа е затоа што тоа е самата временската димензија која се движи и се проширува во историјата, не е важно. Време се движи и се поврзува со простор, со што стана историски време-просторот, конзервацијата доменот на информатичката и “причинска матрица” прашање е. Материја сама по себе не може да влезе во историски домен, но останува засекогаш во “вечното сега”, “Универзална сегашноста” на граница на енергија. Прашање останува неподвижна патник во движење “времето воз”; Во принцип, тоа не е патнички но времето возот кој се поврзува со просторот, создавање на историски време-просторот. Нашата лична интеракција со простор се случува преку брз и забрзано движење, и гравитациони полиња, од кои влијаат на стапката водење на нашите индивидуални часовници. (Види: “Парадоксот на патувањето Близнак”; види исто така: “А-просторот мапа на универзумот”)

Старосната структура на материјата

Биолошки стареењето е генетски контролирани и е неопходен дел од еволутивен процес кој бара смрт. Тоа е исто така ентропични артефакт на големи и комплексни системи (како што се биолошки организми). Поради квантната ограничувања, атомите, кои самите не се возраста постепено (остатокот маса енергија и полнење на елементарни честички е непроменлива во текот на времето), иако тие може да биде изменета со фузија, фисија, моќен гравитациони полиња, или, всушност, уништени од страна на материјата и антиматеријата уништување реакции или “протонот распаѓање”.

На ниво на елементарни честички, конзервација задолжен спречува распаѓањето освен во целина квантната задолжен единици. Квантизацијата надомест е последната пречка за “стареење” на материјата во временски домен. На распаѓање, стареење, или ентропични распаѓање на големи и комплексни тело може да се одвива постепено и мали, поединечни чекори, но за елементарна честичка, распаѓање е трансформација на сите-или-ништо. Протон на забите може да се продолжи, на пример, само ако се вртат на протонот, боја, електрични, и “број” обвиненија сите може да се неутрализира истовремено, откажани или уништени. Иако овој случај не е невозможно, тоа е крајно неверојатно, освен во невообичаено поволни еколошки услови – како што е во внатрешноста на црната дупка на енергија густа метрички на почетокот на микро-моменти на “Биг Бенг”, или преку медијација на (многу масивни) слаба сила “Х” IVB. (Види: “На Half-Life на протонот распаѓање и” топлина смрт “на универзумот”)

Ентропија и димензионалноста

Со оглед на тоа светло учествува целосно (поради вродена движење светлина како gauged од страна на “брзина C”) во проширување и ладење на неговата конзервација домен (простор), прашање не учествуваат во проширување и разредување на историски време-просторот. Само информации, прашање е “причинска матрица”, се шири и се разредува во постојано divaricating мрежа на причинско-последична историја. Не постои поделба и одвај да има разлика меѓу слободна енергија (светлина), неговата ентропија диск (вродена движење на светлината како gauged од страна на “брзина в”), и конзервација на домен (простор). Но, врзани енергија (работа) е одделен и различен од својот ентропија диск (вродена движење на време) и конзервација на домен (историско-просторот – информациите архива на ова прашање е “причинска матрица”). Оваа поделба ги штити енергетска содржина на предметот (и quantized трошоци на материјата) од влијанието на vitiating на сопствената ентропија возење прашање, но во суштества како нас, оваа поделба станува причина за “егзистенцијална angst”, и страв од смртта. На позитивната страна, сите ние сме бесмртни во историјата, и оваа поделба не ни дозволуваат некои лична слобода во однос на нашите “кармички” судбина: често пати можеме да се промени (или барем умерено) нашата “судбина”, или за последиците од нашите акции, преку чинот на слободна волја. Ако ова прашање, како светлина, беа дел и парцела на неговата конзервација домен, нашите активности ќе бидат целосно под контрола на вселената во еден вид на “космички судбина”; ние нема да има лична слобода на дејствување. (Види: “”Дали постои живот после смртта?“)

Тоа не е само фактот дека временската димензија е еднодимензионален наместо 3-димензионална кој ги штити оглед на количеството енергија (и трошоци) од ентропични enervation период; Тоа е прилично фактот дека е важно не учествува на сите во внатрешната движење и проширување на времето во историскиот време-просторот, туку седи тивко на “времето воз”, гледање на часови се лизга од. Во овој поглед, да се потсетиме резултат на Ајнштајн дека кога ќе се започне да си играте со текот на времето и да се движат со голема брзина се многу блиску до “брзина c”, а потоа на енергетска содржина на предметот е, всушност, почнуваат да се промени – зголемување кон бесконечност како брзина c се приближуваше и нашите лични “часовник” забавува (такси, сепак, останува непроменета, дури и во тие ужасни околности). (Види: “Хигсовиот бозон наспроти време-просторот Метрички”) Пораката е јасна: да ги споделите со воз на работа. воз време има силен мотор во гравитација, која го претвора експанзивна, просторни ентропија возење на светлината и бесплатна енергија (вродена движење на светлината) на експанзивна, историски ентропија возење на материјата и врзани енергија (внатрешна движење на време). (Види: “Ентропија, гравитацијата и Термодинамика”; види исто така: “Просторен vs Временска ентропија”.)

Конзервација на полнење

На површни позиција на “сегашноста” прашање е во однос на проширување на историски доменот на “рефус”-просторот, потребно е да се спречи инфлацијата или загуби на основното маса на честички или плаќање (и симетрија / енергија долговите на овие обвиненија / маси претставуваат) од страна на временската ентропија возење на материјата. Зачувувањето на целосната вредност на симетрија / енергија долгови низ историјата и без оглед на проширување на Космосот дава образложение за заштита и за квантизацијата на елементарна честичка полнење / маса и површни позиција на материјата во однос на материјата е зачувување на домен – причинската матрицата за информации на историското време-просторот. (Имајте на ум во врска со ова таа светлина, која не целосно да учествуваат во проширување на зачувување на домен, не носи трошоци од било кој вид.)

Слабоста на гравитацијата

На површни контакт помеѓу фиксните прашање и да се движи историски време-просторот (вечно минливи “сегашноста”) е исто така причина за слабоста на гравитација: гравитацијата треба снабдување прашање со доволно само временската ентропија за одржување или услуга оваа мала површни точка на контакт (види : “Конверзија на простор на време”). Овој поим е во согласност со набљудување на ПЕМ Дирак дека соодносот на силата на електромагнетната сила на гравитационата сила е иста како и на односот на радиусот на Космос на радиусот на еден електрон – радиус на електрони што ги претставуваат во овој случај физичкиот обем на “површни” точка на контакт помеѓу материјата и историско време-просторот. (Што се однесува до физичката големина на оваа точка на контакт помеѓу временски и просторни димензии, јас сум склон да верувам дека тоа одговара на големината на црна дупка која содржи маса на даден честички или тело. Во случај на планетата Земја, ова е со големина на пинг-понг топче Види:.на Half-Life на протонот распаѓање и” топлина смрт “на Космос”)

Интересно е да се напомене дека во случај на црна дупка, прашање, исто така, се врши на брзина c, во овој случај на движење на просторната димензија отколку движат временската димензија. Ова е голем знак дека гравитацијата е по ред симетрија зачувувањето како што се бара од страна на “теорема Noether е” (од “брзина c” мерачи на основните “не-локални” симетричен енергетска состојба на светлината), што всушност гледаме исполнети од страна на заврши гравитационото конверзија на маса за да се запали со помош на “квантен блесок” Хокинг на црните дупки. (Види: “Cтруи на симетријата и ентропија”)

Специјален релативитет

Се разбира, специјален релативитет, исто така ни кажува дека ова прашање не може да се движи со метрички еквивалент на “брзина В”, и затоа временската димензија мора да се движат, наместо тоа, а прашање останува неподвижна и вози “времето воз”. Постојат повеќе причини за изолација разлика во “универзална моментов”, покажувајќи на лесна испреплетувањето на сите природен закон, и подигање повторно прашање на Ајнштајн: Дали Бог има секој избор во креирањето на законите на универзумот? Барем од гледна точка на “anthropic принцип” на (природен закон, мора да им овозможи биологија, еволуција, и човековото постоење), одговорот се чини дека е “не”.

Јас не сум единствениот автор кој мисли на димензијата време всушност се движи. За математички дискусија на движење временската димензија според формулацијата на специјалниот релативитет на Ајнштајн, види анализа на д-р Елиот McGucken во неговата “Преселба Димензии теорија”(http://herosjourneyphysics.wordpress.com/three-foundational-papers-on-moving-dimensions-theory-time-as-an-emergent-phenomenon-traveling-back-to-the-heroic-age-of-physics-by-dr-elliot-mcgucken/).

DX4 / dt = IC претставува физички вистинската реалност на четвртата димензија проширување во однос на три просторни димензии. – Д-р Елиот McGucken