јуни 1, 2016

Изработка на картичка со paint

Source: http://www.zisman.ca/Paint/

од страна на Алан Zisman

Вие не треба фенси програма PrintShop да се направи Божиќ или роденден или Денот на картички-ти на мајката може да го направи со програма боја како боја или KidPix, со неколку трикови.

Еве како да го направи тоа во боја (која е вклучена во сите верзии на Windows од Windows 95, па натаму, погледнете во менито Алатки).

1. Отворете боја. Постави големина на страница за да одговара на стандарден 8,5 x 11 “парче хартија на системот: кликнете на менито на сликата, а потоа на атрибути, и да влезат со ширина од 600 пиксели, и висина од 800 пиксели. Кликнете на OK.

2. нацрта слика во горниот лев агол … не одат минатото малку точка на врвот од сликата што укажува на половина пат точка.

3. Треба да флип вашиот слика превртен (верувајте ми на ова!). Да го стори тоа, изберете ја вашата слика со користење на алатката правоаголник испрекинатата линија.

4. Кликнете на менито на сликата, а потоа флип / Rotate. Одберете Ротирај за даден агол опцијата, а потоа изберете 180 º. Кликнете на OK.

5. Премести во долниот лев агол на сликата, со користење на лизгач на. Направете пишување правоаголник со помош на алатка. Ако сакате да го промените фонтот и големината на буквите, кликнете на менито View, потоа одберете текст Toolbar-от, а потоа повторно кликнете во правоаголна на пишување.

6. Зачувајте ја вашата слика. Изберете Датотека потоа Print Preview за да ја видите ако сликата и текстот се во правилна агли … таа треба да изгледа нешто како ова:

Paint01

Вашата картичка треба да изгледа вака …

Печати ја вашата картичка … За да се направи тоа во една картичка, превиткува еднаш хоризонтално, а потоа еднаш вертикално.

Ништо на него!