јуни 1, 2016

Малку масти исхрана и заштита од сонце

Source: http://people.csail.mit.edu/seneff/sunscreen_lowfat_autism.html

Кликнете тука за да го прочитате есеј

Зошто јас го напишав овој есеј

Јас сум бил заинтригиран од аутизам најмалку две децении. Гледав како теории за причините за аутизмот доаѓаат и си одат – како Pertussin во ударот на ДПТ и жива во рибата и доенчињата снимки. Паралелно со ова, јас се ужаснати од тоа до кој степен американската јавност го купи во сега широко распространета пракса на над-агресивна заштита од сонцето и над-анализа во избегнување на масти во исхраната. Јас веќе долго време се верува дека овие погрешни практики се директна причина за домаќин на здравствени проблеми, сега се соочуваат децата во Америка, вклучувајќи ги и дебелина кај децата, АДХД, повеќе алергиски реакции, и тинејџери дијабетес возрасни почетокот. Тоа беше само неодамна дека почнав да се соберат доволно факти за аутизам да почнат да веруваат дека имав една огромна приказна за раскажување. Овој есеј е мојот обид да се стави дека приказна на интернет, со надеж дека експерти и статистичарите ќе преземат акција за да се докаже или негира оваа теорија