мај 31, 2016

Вовед во Американски Фудбал Правила Колеџ

Source: http://wilson.engr.wisc.edu/rsfc/intro/index.shtml

Американски фудбал произлезе од англиската игра на рагби. За разлика од фудбалот, нога речиси никогаш не допира топката во американски фудбал. (Фудбал е игра поголемиот дел од светот повикува фудбал.)

Полето е долга 100 јарди (160 нозете широк). Во средината на теренот е 50 дворот линија. Линиите се означени на секои 10 јарди слегува во двете насоки од 50 дворот линија. Затоа, има две 40 двор линии и нема 60 дворот линија. Секој тим поседува половина на полето (тие го вклучите страни на секои 15 минути игра). Така, две 40 двор линии се одликува со кој ги поседува. “Нула дворот линија” се нарекува самата гол линија. Областите на двете страни од оние 100 јарди, кој се протега 10 јарди минатото линии цел, се повикуваат на крајот зони. Тимови се обидуваат да добиете топка минатото гол линија на противникот во крајот зона за да се постигне тачдаун. На далеку работ на секој крај зона се цел мислења, кои, заедно со бар крстот, изгледа како голема Х. Тие се користат само кога тимот одлучи да се ослободат полето цел наместо да одат за тачдаун или да се ослободат за дополнителни точка откако постигна тачдаун. За да се постигне целта на теренот или дополнителна точка, топката мора да одат меѓу вертикална мислења и над голот.

Во друга насока, областа е поделена на три дела, лево, центар и десно, со хаш марки, кои се 60 нозете од секоја страна линија. Нормално, за секоја игра, топката почнува каде што заврши на крајот од претходната игра. Сепак, ако топката завршува надвор од централниот дел од теренот, се врати во најблиската хаш марки така игра никогаш не започне во екстремни страни од оваа област. Областа на двете страни на полето е надвор од границите.

Kickoffs: На почетокот на играта, постои монета фрли за да се види кој тим добива топката. Тимот кој ја има топката е прекршок; другиот тим е одбраната. А фудбалски натпревар е наводно еден час, но трае околу три часа да се игра, бидејќи часовникот често е запрен поради различни причини. Играта е поделена во 15 минута четвртини со голема поделба во 30 минута, кој се нарекува половина работно време. На крајот на првиот и третиот квартал, играчите само префрлат страни. Топката се пресели во соодветната точка на другата страна на теренот, и играта продолжува. Ова преминување на страни изедначува на било предност се должи на сонце или ветер. Играчите го напушти теренот за 20 минути на половина работно време. По половина работно време, пофални не продолжи каде што заврши. Наместо тоа, тимот кој првично загуби фрлање на паричка добива да имаат топката по друг функционирање.

На почетокот на секоја половина и по секоја тачдаун или поле цел (кога е време да ги споделите со другите тим има топката), бранителот на тимот започнува со поставување на топката на мета на нивните 35 дворот линија и шутирање на топката кон другите тим. Ова е функционирање. Другиот тим се обидува да се фати топката и да ја стартувате назад колку што е можно повеќе. Ако играчот ја фати топката гледа не постои надеж за тоа трчање назад, тој ја крева раката барајќи фер фатат. Во фер фати, одбранбената екипа не може да се справи со него и тој не може да работат со топката. Ако топката е започна во крајот зона и никој не фаќа тоа или на играчот фаќање тоа не работи со него, постои touchback и првата драма започнува на 25 дворот линија делото е. За разлика од тачдаун, на touchback не освојат поени.

Падови: Делото 4 драми или падови за да се покријат 10 јарди или повеќе. Претстава завршува кога играчот со топката или е запрена или излегува од границите или ако се фрли топка и пропуштени (кој се нарекува нецелосни pass). Играч се запре кога колена во допир со земјата или затоа што тој беше решени од страна на дефанзивен играч или затоа што тој падна. Кога игра е поради официјалната дува свирче. Нормално, тимови се обидуваат да се покријат 10 јарди во 3 игра или помалку. Ако тие не го прават тоа во 3 драми, тие ги користат 4 надолу за да ја ослободат од топката кон другиот тим. Топката не е ставен на земјата и започна како што е во функционирање. Наместо тоа, топката се купени назад кон критикар кој го исфрла топката. Ова е punting. За touchback на залог, топката излегува на 20 дворот линија. Тимовите не мора да залог на 4-ти надолу. Понекогаш, ако растојанието за завршување на 10 јарди е многу краток или ако еден тим е далеку зад себе во резултат, тие избираат да одат за тоа на 4-ти надолу – да се обиде да ја заврши 10 јарди со друга игра. Ако не успеат да го направи тоа на 4-ти долу, топката се преврти на падови каде што завршува. На 4-ти долу, ако тие се доволно блиску за цел мислења на одбраната, на дело може да изберат да се ослободат полето цел. Ако целта на полето недостасува, топката е предадено на друг тим каде што беше пред да се обидете на полето цел.

Ако некој тим успева да напредува 10 јарди или повеќе, тие се добие првиот надолу. Тоа е, тие се добие нов сет од 4 падови за да се направи уште еден 10 јарди.

Резултат: Целта на играта е да се освојат повеќе поени од вашиот противник. Тачдаун е во вредност од 6 поени. По слетување, екипата потоа се обидува да ја ослободат од топката низ мислења за цел да се добие дополнителна точка. Бидејќи овој удар речиси секогаш функционира, повеќето луѓе мислат на тачдаун, како да бидат во вредност од 7 поени, а потоа одземе еден момент, ако удар на дополнителна точка се пропушти. Тимот кој го постигна тачдаун има опција да се обидуваат да го добиете топка во крајот зона на противникот повторно во само еден кандидат или преминување игра наместо корне за екстра точка. Ако оваа реализација два точка работи, тие се две точки, наместо на само еден. Ова е, сепак, повеќе од два пати толку тешко како корне дополнителна точка.

А цел поле не е вредност е во вредност од 3 поени.

Ако на напаѓачот е запрен во својата крајот зона, резултати одбрана на безбедност кој вреди 2 поени. Ова ретко се случува. По безбедност, дело мора да ја ослободат од топката на другиот тим од слободен удар, каде критикар исфрла топката од својата 20 дворот линија. Таа се вика слободен удар, бидејќи критикар не можат да бидат решени.

Diagram
На играчите: Секој тим има 11 играчи на теренот. Пред претставата започнува, офанзивните играчи се сретнат во вечната да се одлучи кој игра за употреба. Игра обично се избрани од страна на тренерите кои радио нивниот избор на четвртина назад, кои потоа им кажува на другите играчи. Играчите на дефанзивен исто така може да се збиваат да изберете свој стратегија за следните игра. Играчите потоа се дојде до линијата на турканиците што е замислена линија составен од едната страна на теренот до другата преку врвот на фудбалот најблиску до одбрана. Секој тим мора да остане на нивна страна на линијата на турканиците до почетокот на претставата.

Офанзивата тим обично има една четвртина назад (лидер на тимот), две дополнителни играчи зад одбранбен често се нарекува бек и колоната, пет играчи во линија пред четврт назад наречен офанзива линија, а три приемници надвор или да страна на офанзива линија, кои се наречени тесни крајот, Сплит, како и од flanker. На тесни крајот е блиску до офанзива линија; другите се подалеку. Играчот од петте linemen во офанзива линија центар е центарот.

Одбраната тим обично има четири linemen во предниот дел, три линија поддржувачи во задниот дел од нив и четири одбранбени грб подалеку или на двете страни се нарекува агол на грбот и safeties.

Драмите: Офанзивата linemen сите стави раката на земјата, освен центарот кој се става двете раце на топката. Квартот назад стои зад центар со рацете меѓу нозете на центарот. На одбранбен повикува серија на сигнали. Само офанзивните играчи знаат кој сигнал ќе почне претставата; одбраната мора да се чека да се види почетокот на претставата пред да можат да реагираат. Откако е дадена тајната на сигналот, претставата почнува кога во центарот се прилепува на топката до одбранбен. Делото на максимум од 25 секунди од крајот на претходната игра да започне следната игра, освен ако на определено време се нарекува.

Во помине игра одбранбен трае само неколку чекори назад, чека некој да добие отворени, и фрла топката на тоа лице. Кои поминуваат приемник може да биде било кој напаѓач кој не е напаѓач. За време на претставата помине, во дефанзива пред четири дојде на одбранбен надевајќи или да го натера да ја фрлаат топката на почетокот или можеби дури и да го разреши од него справување пред тој фрла топката. Офанзивата linemen се обиде да го спречи ова со блокирање на дефанзивен linemen. Сепак, офанзива напаѓач не им е дозволено да ги користи рацете додека блокирање. Во меѓувреме во дефанзива грб покрие приемници (обидат да се запре приемници од фаќање на топката) од било која работи со нив во покриеност човек на човек или со прикривање било приемници во нивниот дел од областа на покриеност зона. Понекогаш одбранбениот тим blitzes со испраќање на еден или повеќе дефанзивна грб по завршувањето на кварталот назад. Тоа може да биде опасно, бидејќи тоа може да ја напушти приемник отворени – но тоа не е важно дали тие можат да го разреши одбранбен.

Ако помине не е фатен пред да ја допира земјата, тоа е некомплетна помине и топката се врати во оригиналната линија на турканиците. Ако помине се бере надвор (фатен) од страна на дефанзивен играч, тоа е следење и топката е предадено на другиот тим.

Во налет игра одбранбен раце на топката надвор од колоната или, понекогаш, на бек и тоа лице трча добро заедно со топката. Офанзивата linemen се обиде да отвори дупки во одбраната на Rusher да ја извршите преку со блокирање на дефанзивен linemen. Ако Rusher изгубени топки со губење на топката пред претставата е завршена, има луда трка, додека секој се обидува да се нафрлаат врз топката. Доколку одбранбен играч обновува изпортвам, топката е предадено на другиот тим.

Казни: Луѓето во голиот кошули се на официјални лица. Тие ги извршуваат различни задачи како што се подигање на нивните раце за да го сигнализира тачдаун или поле цел, да одлучат дали помине бил фатен во границите или надвор од границите, ставање на топката на линијата на турканиците за следната игра, мерење да се види дали 10 јарди биле опфатени и оценување казни за владеење прекршувања. За да повикате казна, официјален зема парче од жолта крпа, наречен казна маркер или знаме, од џебот и го фрлил на земја. Постои потоа знаме на претставата.

Незаконско водење на постапка: офанзива linemen пресели пред претставата започнати или приемник кој бил во движење пред претставата почна да не се движи паралелно со линијата на турканиците. Или одбранбен поминала линијата на турканиците кога тој ја фрли топката. 5 дворот казна.

Неподобни приемник надолу поле: Еден офанзива напаѓач е премногу далеку напредната минатото линијата на турканиците кога одбранбен фрли топката. 5 дворот казна.

Одлагање на играта: На офанзива тим траеше повеќе од 25 секунди за да ја започнете играта. 5 дворот казна.

Заземјување на топката: Квартот назад фрли топката, наместо кон можна приемник, бидејќи тој беше за да биде отпуштен од работа. 5 дворовите и губење на надолу.

Оф-страни: одбранбен играч се пресели во линија на турканиците и или во контакт со напаѓач или не да се вратам пред претставата започнете. 5 дворот казна.

Држи: офанзива напаѓач користи рацете додека блокирање. 10 двор казна.

Клипинг, илегална Блок, сека блок: Блокирање на играч од зад грб. Ова може да наштети на некој играч, бидејќи тој не знае хит доаѓа. 10 јарди.

Поминете на интерференца: Грабање или справување помине приемникот додека помине е во воздухот. Бранителот мора да чекаат додека не пристигне топката. Сепак, бранителот може да се обидете фати самиот топката, така што тој може да се судираат со приемник, како што и двајцата се обидуваат да се фатат. Ако постои мешање, казната е 15 јарди (или до точка на пречки ако тоа е помалку) и прв надолу се доделува дури и ако не е направен од десет дворови.

Непотребни грубост, Машини за груба обработка на случаен минувач, Машини за груба обработка критикар: Справување со некој, откако тој веќе не ја има топката или по претставата е завршена. 15 јарди.

Маска за лице: Грабање на предниот дел на шлемот на играчот во текот на справи. 15 јарди ако флагрантно; 5 дворови случајно.

Unsportsman-како однесување: 15 јарди.

После успешно изведениот пенал се нарекува, тимот може да ја прифати или одбие казната. Кога казна се оценува, топката се врати во оригиналната линија на турканиците и казна се тргнаа од таму. а потоа надолу се повторува доколку казна вклучува губење на надолу. Тоа е, претставата со казна не се брои како една од четирите дозволено да се 10 јарди. Така, ако во тимот со казна поминаа лошо на претставата, а другиот тим може да сакате да го одбиеме казна и да го прифатат игра како што беше.

Ако двата тима добие казна на истата игра, игра се повторува од оригиналната линија на турканиците.

Максималната казна е половина од растојанието до гол линија, дури и ако поголем казна во спротивно ќе бидат оценети.

Саат: Последните две минути од пол може да трае долго време да се игра. Во текот на играта, Часовникот застанува кога се добива непотполна помине или на играчот со топката тече надвор од границите. И Часовникот застанува привремено кога има прв надолу така што претставници можат да се движат на синџири на страна од теренот во кој се користи за мерење на 10 јарди. И секој тим има 3 тајм-аути тие може да се јавите по половина да престанат да игра за неколку минути. Во последните 2 минути, на дело го користи нецелосни поминува и работи надвор од границите само да се запре часовникот. За разлика од професионален фудбал, не постои “минутно предупредување две.”