мај 24, 2016

Некои Oпшти прашања во врска со морска биологија

Source: http://life.bio.sunysb.edu/marinebio/mycareer.html

challenger.rock.2

Како што рече Seinfeld ……

Џери: Сега јас треба да ти кажам во овој момент таа е под впечаток дека сте …..

Џорџ: Што?

Џери: морски биолог.

Џорџ: морски биолог …. зошто сум морски биолог?

Џери: Јас може да го спомна тоа.

Џорџ: Но, јас не сум морски биолог!

Џери: Јас сум свесен за тоа.

Џорџ: И?

Џери: Не мислам дека тоа е добра работа.

Џорџ: Јас не мислам дека тоа е работа.

Џери: О. Тоа е еден фасцинантен поле!

Ве молиме запомнете: Ова може да се смета за едно интервју на морски биолог, имено Проф Џефри Levinton, на Стони Брук Универзитетот Стони Брук NY САД. Јас се многу барања да се направи интервјуа секој ден и тоа е мојот одговор, како што не може да одговори на толку многу различни барања поединечно. Ако имате 3 прашања или помалку кои се разликуваат од оние подолу, ќе се обидам да ги одговори, но само преку е-маил. Понекогаш сум надвор од градот и не може секогаш да биде брза, но ќе се обидам. Моето истражување активности се опишани тука.

1. Што, според вас, се недостатоците на се морски биолог?

Не гледам каква било вистинска недостатоци на сите. не може да се жалат на слобода (фер износ), можности (многу во сè, од владата за да предава на популарната книга пишување)

2. Што, според вас, се предностите да се биде морски биолог?

Предности вклучуваат прави она што сакам да го направам; патување, често да се фасцинантни и убави места; интеракции со интересни луѓе.

3. Ако може да го прават тоа сите одново, дали би ја одбрале оваа област? Зошто?

Можеби, но можеби и не. Којзнае зошто? Животот е комплекс. Почнав да сакаат да се биде писател, но сфатив дека јас сакав геологијата и влади во овој колеџ и во Факултетот. Тоа беше во постдипломски училиште кое морска биологија презеде мојот основен интерес.

4. Cлушнав дека тоа е тешко да се добие работа како морски биолог, бидејќи на неколку отворите за работа. Тоа беше тешко за вас?

Имав среќа како работни места беа релативно достапни во почетокот на 1970-тите години, но не треба да влезат во областа без реална разбирање на пазарот на труд. Промовира. работни места и академски работни места се многу конкурентни, но сепак им се достапни. Имав 22 студенти се Ph.D.s и сите се вработени или на пат. Јас сум оптимист.

5. Што ќе се најде убавата страна на ова поле?

По вашите интереси како истражувач, наставата студентите.

6. Кои се некои сродни професии во областа на морска биологија?

Океанограф, Менаџер за животна средина, молекуларен биолог

7. Што морските биолози направи како плата?

Ова не е лесно да се одговори како варијација е одлично. Ако сте биле во просек д-р влез на универзитет работа овие денови како асистент, ќе заработи плата од околу 50,000-65,000 САД долари за академската година, а потоа би можел да заработи летна плата, како и, главно, од грантови. Платите на јавниот наставници се генерално пониски и варијација е одлично. Консултантски фирми, исто така, да почне во 40-тите и погоре. Горниот крај е крајно променлива, но во универзитетите, платите на морските биолози “обично се одговара на просекот за наука професори. Редовен професор овие денови во еден универзитет е заработуваат 85,000-120,000 и повеќе за академската година.

8. Како воопшто се заинтересирани во морска биологија?

Тоа е тешко да се каже, но јас сум прилично сигурен дека тоа беше гледањето познатиот филм Жак Кусто во “Тивок светот”. татко ми ме однесе до центарот на градот Њујорк Сити кон Парискиот театар за да се види овој филм, кој потоа се сметаше за голем уметнички филм, во режија на големиот Луј Мал и освојувањето Оскар. Коралниот гребен е возбудлива, а јас бев зависник. Патем, морам да кажам дека сум прилично крст со оние морските биолози кои го шутнат на Кусто и да го видам како опортунист кои се предностите на научници и го украде центарот на вниманието; тој coinvented SCUBA и инспириран повеќе луѓе во овој свет на љубовта морска биологија од било 100 други морски биолози. Како дете тој завиткани со камера надводни во јасна торба и застрелан многу подводни фотографии. Неговата опседнатост е за наша голема корист.

9. Што ми е потребно да направите за да стане морски биолог?

Деновиве пат на колеџ е од суштинско значење, но не се чувствувам дека треба да се оди на училиште која се специјализира во морска биологија. Најди колеџ, кој е прв стапка во науката, но има добри хуманитарни и обука комуникации, како и. Во летото на вашиот помлад година или високи година бидете сигурни дека ќе добиете летото работа или да се разбира во морнарски лабораторија (види морски лабораторија линкови и практиканти / летен курс линкови на главната страница на URL-то на MBWEB). Ова ќе направи повеќе за вас отколку било 5 предмети морска биологија во колеџ. По завршувањето на колеџот вашиот биологија образование морски ќе бидат стекнати во Факултетот. Уште една добра стратегија е да се биде биологија големи во колеџ, кој има морските биолози го прави истражување. Ако сакате да стане специјалист за магистерски степен ќе се направи, но д-р е од суштинско значење овие денови да стане независен научник кој може да врши надзор истражувачки проекти да биде добро поставени функционер во една агенција за заштита на животната средина, итн

Мајстори степен обично ќе трае околу 2 години. Важно е да се избере еден универзитет, каде што на програмата е супстанција. Сакате да ги собереш на основни образование во морска биологија, но, во зависност од целите на вашата кариера, можеби ќе сакате многу специфичен збир на курсеви и можност да се направи некои истражувања. Тоа може да биде можно брзо да се заврши мајстори, но може да немаат суштински образование да аплицираат за работа. Ова особено ќе биде случај ако сакате да работат во одредена област, како што школки Mariculture. На д-р степен ќе се во просек од шест години во САД дипломиран училиште, но постои значителна варијабилност во целиот свет. Во Обединетото Кралство и Австралија, на пример, д-р степени со тенденција да се 3-4 години, како тие имаат тенденција да ја изостави официјалниот курс работа, нагласувајќи истражување. Во многу д-р Соединетите Американски Држави програми се добри студенти директно од нивните додипломски училиште, но значителен број на студенти кои се мајстори степен прво, за да се види дали тие сакаат да одат преку со д-р Институции, како на Факултетот за морска и атмосферски науки во Стони Брук и Вирџинија инстант пораки. за поморски науки имаат двојна програма, која им овозможува непречена транзиција од мајстори на д-р студент статус.

10. Што правиш како морски биолог?

Јас сум универзитетски инструктор кој добива да се трошат значително време прават истражувања, пишување учебници и работа со другите групи кои се заинтересирани во морските проблеми. Моето истражување може да се чини непознати на многу, но тоа подразбира разбирање на тоа како на функционирањето на поединци можат да бидат поврзани со флуктуации на населението. Еден пример за ова е да се учат како хранење и копајќи активности на морските школки, црви и други животни седимент во исхраната влијае на животната средина преку помагање на распаѓање на органска материја, мешајќи и oxygenating талог, и контрола на честички во талог. Ако некогаш одеше на лигав кал рамен сте на мојата територија! Јас, исто така се многу заинтересирани за тоа како остриги и школки филтер исхрана влијае на нивниот екосистем со брзо филтрација на водата колона; филтрирање на такви суштества е многу ефикасен и внатрешните води може да биде лишен од чиста храна честички. Јас, исто така се работи на ефектите од загадувањето на морските дното население, особено во однос на отпорност на токсични супстанции. Често токсичен загадувач ќе ги убие сите, но неколку лица, кои се генетски различни и отпорни на супстанцијата. Овие лица се репродуцира, што доведе до генетски отпорни на вирус. Ова може да биде лошо, бидејќи таквите поединци може да се концентрираат токсична супстанција и да ја пренесе до веб храна, а понекогаш и на крајот беше консумира од страна на луѓе.

11. Какви видови на проблеми не ќе се судрите?

Главен проблем е балансирање обврски, на пример, предавање време од времето за истражување. Исто така, за многу финансирањето за истражувања грант е од суштинско значење, но исто така многу конкурентни. Јас сум бил разумно успешни во добивање на средствата од грантот, но станува потешко со текот на времето.

12. Какви дејства дали да преземат за решавање на овие проблеми?

Работи на истражување надвор од кампусот помага да се справи со користење на времето конфликти. Јас поминувам секое лето по морски лабораторија речиси 3.000 милји од мојот универзитет. Ова го прави полесно да се врати и да се посвети време за студентите без чувство дека јас сум недостасува нешто. Аплицирање за грантови е процес кој одзема многу време и мора да биде креативен во пронаоѓањето на средства од различни извори и се инволвира со различни проекти.

13. Дали оваа професија бара никакви патувате?

Морска биологија и морска наука имаат тенденција да бидат длабоко вкоренето во меѓународни истражувања и соработка за планирање на програми за истражување. Мојата работа ме однесен во долги престои во Данска, Шведска, на Обединетото Кралство, и јужниот дел на Франција. Поминав 5 месеци во Австралија во 1999 година, околу еден месец во 2009 година, и се надеваат дека ќе се врати наскоро. Таквото патување е доста заеднички за истражување на морските биолози. Се разбира, биолошки Oceanographers често се на длабоко Патувања океанот и практикувам водите на сите океани. Присуство на научни собири им овозможува на еден да се презентираат резултатите од истражувањата и да ја задржите на најновите сознанија.

14. Како се должностите на оваа работа се разликува од она што го очекуваа дека ќе биде?

Сите универзитетски научници се жалат на голема количина на работа која не е ниту настава ниту истражување; работата во комисиите, пополнување на многу форми, го прават различни видови на работа на услуги за вашата професија. Инаку, тоа е многу она што го прават со него. Има многу на слободата за да ги испланираат свој разбира, иако морам да признаам Повеќето професори се избере прилично досадна пат.

15. За каков тип на луѓе би препорачале оваа професија?

Вие треба да се како на отворено и ќе мора да се како повторувачки работа. Можете исто така треба да се како да комуницираат и да имаат можност да пишуваат и зборуваат добро. Најважно од сè, ќе мора да сакаат да се размислува и да имаат нови идеи. Овие карактеристики можат да се најдат во многу видови на личности, иако претерано срамежлива треба да се најде пукнатина во која за да се скрие доколку тие се да успее. Ова може да биде тешко во животната средина колеџ.

16. Како се тешки и стресни е ова поле на работа?

Како и сите други науки, тоа е тешко, бидејќи продуктивноста има едноставна мерка во однос на квалитетот и квантитетот на списанието документи ви се произведуваат. Планирање за работа на терен и Патувања, исто така, вклучува организирана личност. Морам да кажам дека потенцијалниот стрес во влечење распоредот заедно е повеќе од компензирани со забава на тоа го правам. Тоа не е како организирање на состанокот на бизнис патување со еден куп на досадна луѓе; повеќе како уредување распоред на патот за добар безбол тим.

17. Која е мојата професија и титула?

Јас сум Почитувани професор по екологија и еволуција на Стони Брук Универзитетот.

18. Какви можности постојат за напредување во областа на морска биологија?

Тоа зависи од вашата патека. Ако сте на универзитет, ќе може да се искачи на редови од помошникот на здружување на редовен професор. Ако работите се одвиваат малку лошо за вас, можете да изберете да се биде администратор. Ова ќе ве доведе до се декан, или дури и Provost (офицер втор ранг на универзитет). Можете дури и може да порасне да биде универзитетски претседател (но не постои Овалната соба).

Ако влезат во полето на управување со животната средина, еден обично се работи орање на полиња на изјавата на влијанието врз животната средина изградба (ако е приватна компанија вработен, а во консултантска компанија) или евалуација на таквите извештаи (доколку е во владата). Ако сте многу способни, ќе, како и две од моите exgraduate студенти, да биде исклучително влијателен како офицер владина служба (EPA во овој случај, во Австралија и САД, во зависност од студент), ги здружи многу изборни тела за решавање на важни проблеми. Еден друг студент во нашата програма работел како помошник-директор во канцеларијата на Белата куќа за наука и технологија.

19. Дали има дополнителни бенефиции кои се вклучени во работата?

Јас навистина не може да признае тоа лесно, но платена патна да оди на состаноци, работа на терен во големи места, итн, е вистински повлече. Можете ли да замислите што се платени за работа во Прованса? Прекрасната Сан Хуан Острови на Вашингтон? Австралија? Данска? Јамајка? Овие се меѓу моите искуства и Им завидувам на други лица кои биле многу поуспешни од тоа. Исто така, морска биологија е многу меѓународно поле. Јас се гордееме што имаат добри пријатели од целиот свет. На крај, морам да кажам дека мојата позиција како држава работникот не е лошо или. Јас се добие многу добри пензионирање и здравствени придобивки, и јас исто така имаат државна бирократија за да се жалат на ден. Тоа е психолошка дополнителна бенефиција што ги држи на давање.

20. Што се случува во текот на еден ден од животот на морски биолог е?

Ова е, како што би очекувале, доста променлива. Ако сте навистина среќен, можете да го направите она што ве задоволи. Пишуваат, работа во lab..teaching е, исто така, обично се многу благодарна .. но реалноста поставува во. Повеќето професори имаат многу работа на комисијата, состаноци и средби со бирократи. За мене, ништо не е подобро од летото на морските лаборатории. Таму ќе работат напорно, имаме многу добри разговори со колегите (исто така, пријатели) и може да се дружат.

21. Кои се некои од работните места морски биолог би можеле да се стремат за?

-Teacher Во универзитет или средно училиште
-Researcher (Универзитетот, океанографски лабораторија)
-Laboratory Техничар во универзитет, океанографски лабораторија
-Resource Менаџер за јавна агенција, како агенција за рибарство, состојба
нос и грло. заштита на животната средина
-Technician Или поле работник во консултантска фирма
-Biologist Работа во организацијата за застапување на животната средина
-Biologist Работа во аквариум или зоолошката градина

22. Дали има некои хумористични моменти?

Цензурирани.

23. Дали тоа ќе биде добра идеја да се бараат практиканти?

Практиканти се идеален начин да се запознаат со морски истражувања биологија. Многу морски лаборатории практикантска работа за студентите. Практиканти за средношколци се поретки. Еден од најуспешните е истражувачки искуства за програми за додипломски студии, се кандидира од страна на Националната фондација за наука. На програмата Рагав плаќа стипендија плус трошоци за време на летото на истражување. грантови Рагав се управувани од страна на морските лаборатории во некои случаи (на пример, петок Харбор лаборатории во државата Вашингтон) или од страна на индивидуални истражувачи.

24. Дали примате никакви бонуси каде сте вработени?

Бонусите не се дадени на универзитетите, но тие често се дел од работа во приватна фирма, како што е консултантска компанија.

25. Што не чини да се едуцираат да биде морски биолог?

Ова не е лесно да се одговори, бидејќи опсег е толку голема. Многу, ако не и повеќе, дипломираните студенти добивање на д-р се поддржани од страна на Универзитетот ќе влезат. Школарина е обично бесплатно и студентот добива стипендија (не многу пари, но доволно да се живее). Ќе стапка овие денови е 16.000 до 30.000 долари годишно. Доста голем број, но тоа зависи од регионот и до кој степен универзитетите признаваат вредноста и потреби на нивните ученици. На ниво Мастер, што е заедничка за ученикот да мора да плаќаат школарина, која може да варира од околу 3.000 годишно во јавен универзитет, 30.000 во приватен универзитет.

26. Како морска биологија ќе придонесат за општеството?

Многу морски биолози се академици и со тоа да придонесе за знаење и учи студентите. Дали е тоа придонес? Не е секогаш сигурно! Многу други работат во владините агенции за следење на загадувањето и рибниот фонд и креирање на политики за управување со риболовот и контрола на загадувањето. Некои работат во организации за заштита кои се обидуваат да ги заштитат морските средини и загрозени видови.

27. Е пишување голем дел од работата?

Пишување вештини се од суштинско значење за поморските биолози. Во мојот разбира, јас се направи на студентите напише три документи. Да бидат во можност да комуницираат во писмена форма го прави разлика помеѓу оние кои успеваат и оние кои заврши на ќорсокак работни места со релативно малку награда и унапредување (лични и финансиски). Без разлика дали сте консултант или професор, ќе се најде себе си пишувам многу извештаи и документи. Ова е начинот на кој ќе ја убеди јавноста за зачувување на морската средина, начинот на кој ќе го добиете пари за вашето истражување, и се разбира на начин на кој можете да ги убеди своите врсници што сте го научиле нешто интересно.

28. Кои вештини се потребни за да биде морски биолог?

На професионални страна на нештата, академски морски биолог обично заработил д-р во оваа тема и обично има најмалку 2 години на постдокторски обука. Во ова време на потребните вештини се многу широко, вклучувајќи го и образованието во широки области на биологија и морска наука, учење на поврзани области на науката и математика (анализа и статистика се многу пожелно), објект со компјутери и можност за програмирање, искуство со барем некои инструменти техники, како во лабораторија и во оваа област.

На личната страна, науката е тема што подразбира многу повеќе комуникација и соработка вештини отколку повеќето луѓе реализира. Ако сте тешка личност, сте имале подобро да научат да се заедно со вашите колеги и супервизори. Јас не мора да се признае дека, сепак, еден во илјада може да биде совршено страшно лице и да успее, обезбедување на тој или таа е гениј или навистина sneaky.

29. Кога се работи како морски биолог, дали се префрлени во различни делови на Соединетите Американски Држави?

Ова може да се случи ако се работи за федерална агенција, иако обично трансферите се доброволно. Ова исто така може да се случи во индустриите со операции во различни локации. На Универзитетот работа, тоа е вообичаено да се има летна поле сајт, често во морски лабораторија, но тоа не е постојана состојба на курсот.

30. Дали работи како морски биолог се меша со вашиот семеен живот?

Постои патување и тоа е влечете. Секој се соочува со проблемот на морале да работат надвор часа, што се меша со семејни обврски. Но, тоа не е многу различен од многу други работи. За патување може да биде вистинска радост за вашето семејство, ако ги донесе заедно!

31. Дали би рекле дека повеќето биолози преферираат да работат во лабораторија или во областа?

Не постои едноставен одговор на ова, но може да биде сигурен дека многу биолози ја сакаат својата работа, бидејќи тоа подразбира да се биде во оваа област и често патуваат во многу интересни и убави места.

32. Дали има некои специфични работното време?

Конзистентна одговорот. Зависи од одредена работа.

33. Како ставовите и однесувањата на работниците влијае врз климата на вашето работно место? Кои се луѓето со кои работите како?

Морските биолози се повеќе или помалку како и академиците. Тие се многу средната класа од страна и големи и имаат прилично просек мислењето, генерално слични на оние на универзитетскиот кадар. Од друга страна, тие обично се страстни за зачувување на природната средина и имаат тенденција кон страната на однесување кои се избегне експлоатација на луѓето и природните ресурси. На работното место е успех ориентирани во голема мера. Академиците се до степен индивидуалисти, што ги прави многу тешко да се движат како група го прави. Маса убедување не е веројатно дека таква група.

34. Дали е служба на заедницата е важен дел од активностите морски биолог е?

Да. Морските биолози често се бара да им служи на јавноста комитети, особено во врска со прашањата за животната средина. Морските биолози често даваат јавни предавања. Исто така, биолози често се најдат себеси како застапници за заштита на морската средина, бидејќи нивната стручност ги прави поосетливи на опасноста од развој и индустријализацијата.

35. Зошто е важно да се знае хемија, со цел да биде морски биолог?

Не можам да преоптоварувајте дека морска биологија бара звук обука во науката за биологија и биологијата бара цврста основа во општата наука. Хемија, на пример, е исклучително важно, бидејќи никој не може да се разбере како функционира животот без разбирање на градежни блокови на животот: ДНК, РНК, протеини, хормони, шеќери и многу други соединенија. Неорганска хемија е исто така клучна, бидејќи интеракцијата на јони во клетките е она што го прави нерви и клеточните мембрани работа, меѓу другите нешта. Сето ова може да се чини дека технички, но ако не се knowledgable за хемија ќе успее да се разбере клучни аспекти на функционирањето на животот. Мислете на тоа како атмосферски хемикалии се менува глобалните климатски и наскоро ќе се грижите за ништо од размена на гасови на растенија за крави farting! Ова, мојот пријател е хемија! Мислете на тоа како канализација намалува кислород и како намалена кислород влијае морските организми и да се дојде до истиот заклучок. Јас би можеле да направат истиот аргумент за физика и математика. И генетиката. Знам! Сакате да се избегне овие работи и да се на забавни работи … како што се повеќе зрели ќе сфатите: ова е забава нешта!

36. Дали треба да се компјутерски писмени?

Постојат два вида на компјутерска писменост. Прво, постои микропроцесор писменост, која вклучува: да се биде во можност да се користи за обработка на текст, внесување на податоци во табела (табела програма како што е Microsoft Excel), како и презентирање на вашите мисли во програмата за презентација (како што е Microsoft Powerpoint), и конечно да биде во можност да се поврзуваат на интернет (преку интернет пребарувач како Google или Safari) и користење на е-мејл. Овој сет на вештини е стандард за сите образовани студенти. Како да се влезе во колеџ, на интернет ќе биде од суштинско значење за справување со вашиот колеџ библиотека и за пронаоѓање на научни публикации. Ќе дознаете дека веб-сајтови се често многу некомплетни и дека основните научни извори се многу важни за да дознаете за областа на науката.

Вториот вид на компјутерски вештини вклучува она што е традиционалната употреба: Користење на компјутер за да им пишуваат програми кои ќе ви овозможи да ги реши проблемите, симулираат процеси се случува во светот на природата, и користење на статистички податоци за анализа на податоци ќе се соберат. Тоа е важно да се научат програмски јазик и да научат како да ги користат програмите (= софтвер) со цел за решавање на научни проблеми, заговор графикони, и направи свој оригинални истражувања. Студентите умешен во компјутери често се научат програмски јазик овие денови во средно училиште, но во колеџ често е од суштинско значење за да го направите тоа.

Затоа, типичен морски биолог ќе имаат нејзиниот / неговиот сопствен десктоп или лаптоп компјутер и веројатно пристап до поголем супер-компјутер, каде поголеми бази на податоци се чуваат, како и на различни егзотични програми.

37. Што е безбедност на работното место да биде морски биолог?

Секогаш можете да добиете отпуштен! Но, генерално, безбедноста на работното место е прилично многу исти како и видот на работа што треба. Така, ако сте морски биолог настава во колеџ, вашата безбедност е иста како онаа на колеџот за наставници (кои се стремат кон мандат, што им дава сигурност). Ако сте менаџер на животната средина за работа на Федералната влада (на пример, U. С. агенција за заштита на животната средина), ќе мора федерална класификација на работни места и ќе го имаат истото безбедност на работното место, како и други федерални вработени од вашата пласман. Исти за приватниот сектор, каде што би се сомневаат дека одговорите на лоша економија ќе биде побрзо и со тоа и сигурност на работното место ќе биде нешто помалку од колеџ или вработување во владата.

38. Добро, јас сум во средното училиште. Кои курсеви треба да се преземат за да бидат морски биолог?

Ако сакате да се биде морски биолог, ќе се подготвуваат за живот во науката. Науката и образованието во средно училиште е задолжително. Речиси сите училишни системи во U. S. учат биологија, хемија, земјата науки и физика. Сите се од суштинско значење за разбирање на природниот свет. Многумина средношколци избегне физика, бидејќи тие го гледаат како премногу тешко и апстрактна. Јас Ви ветувам дека ќе се жалат по физика, ако сте сериозни во врска со науката. Тоа е, исто така, од суштинско значење за да се математика, колку што е можно. Ако не почнете анализа во средно училиште, ќе треба тоа во колеџ. Мора да научат да пишуваат и курсеви по англиски се многу важни. Во краток преглед, средно училиште е време да се добие цврста образование. Не грижете се за преземање на курсеви или групи на курсеви во морска биологија. Ако вашето училиште има морска биологија разбира, тогаш секако го земе. Вие исто така може да се разгледа летни курсеви, кампови и практиканти во вашата област. Како пример, мојот универзитет има летна станбени истражувачка програма за средношколци. Вашиот локален колеџ може да имаат сличен програма. Дури и ако тоа не е во морска биологија, тоа може да ве запознаам со прекрасен свет на науката и истражувањето.

39. Дали морските екологија работат сами или во групи?

Има место за морски биолог, кој истражува сам. Многу прекрасни студии се врши од страна на еден поединец, кој е често извонредно добро обучени генералист. Но, се повеќе и повеќе научни проблеми во сите области, морска биологија вклучени, се разгледани со тимови. Некои од ова произлегува од се повеќе и повеќе специјализирана обука потребно да се направи одредена работа добро. Исто така, голема големина на морски системи, кои работат на бродови, и на интернет сите се комбинираат за да се направи заеднички истражувања одличен начин да се постигне многу.

40. Дали треба да се земе странски јазик за да се стане успешен морски биолог?

Тоа не е лесна работа да се одговори, бидејќи тоа зависи од objectives.More и повеќе, речиси сите научна литература е на англиски јазик, така што само постари трудови и монографии во странски јазици. Затоа, главната мотивација за учење на странски јазик ќе биде ефикасно да комуницирате со колегите или да патуваат во областа сајтови. Во новиот свет, шпански е јасен победник, но француските е многу најраспространет јазик во Европа, Африка и делови од Азија. Оние кои ќе биде мојот избор, освен ако не сте имале посебна склоност да работат еден ден во делови од Азија.

41. Кои се некои примери на опремата која се користи од страна на морските биолози?

Поле собирање опрема: планктони мрежи за земање мостри планктони, дното corers за земање примероци седимент во морското дно, на дното примамливи за земање примероци на дното на дното суштества.

Директен Земање примероци и автоматизиран опрема: термометри, salinometers за мерење на соленоста “ibuttons” постојано да ги сними температурата на животната средина.

Лабораториска опрема: шалтери честички да се избројат микроорганизми во водата; fluorometers за мерење на флуоресценција на хлорофил во вода кога погодени од зрак на сина светлина; кислород метри се користи за мерење на дишењето на морските организми; екстракција на ДНК и топлинска Cyclers за PCR.

Јас, исто така имаат среќа да биде во можност да ги учат студентите за многу години на Државниот универзитет на Њујорк во Стони Брук, која има морска биологија мајор. Како што јас препорачувам погоре, тоа е подобро да имаат цврста основа во биологија и Стони Брук има парична казна биологија големи. Јас во голема мера да уживаат гледајќи ги запознаат со морската средина и понекогаш одлучуваат да се качат на кариера во морска биологија.

Ако сакате да знаете повеќе за крвави детали од моето истражување можете да го стори тоа од следниве овој линк