мај 23, 2016

Арија Maestosa

Source: http://ariamaestosa.sourceforge.net/index.html

Арија Maestosa е со отворен код (GPL) миди sequencer / уредник. Тоа ви овозможува да компонира, уреди и да игра MIDI датотеки со неколку кликања на user-friendly интерфејс придонес резултат, синтисајзер, гитара, тапани и контролор пати.

Арија Maestosa работи на Mac OS X, Windows и Linux / Unix.

Mac OS X

screenshot_osx_small

Linux

screenshot_linux_small

Windows

screenshot_windows_small

Превземи  Симнете ја најновата верзија (на промени)

 

Support This Project Поддржи овој проект донации се едноставен начин за да се каже благодарение (или да им помогне мотивира мене да се кодира нови функции на вашиот сопствен вкус

Арија Maestosa беше во голема мера инспириран од Easy Beat, кои се користат да бидат дизајнирани и произведени од страна на Гинтер Blaschek, (в) и дистрибуиран од страна Ergonis Software.

За уште еден голем отворен код музички уредник, проверете TuxGuitar

Арија Maestosa е објавена под лиценца на GNU GPL 2

Ние се слободно домаќин на sourceforge.net

Comments are closed.