јуни 2, 2016

Сината лагуна на Пацификот

Source: http://www.ck/aitutaki/index.htm

ai1aeris
Овој прекрасен и далечен остров е работи од кои се направени соништа. Тоа е триаголен “almost’-Атолот се крева 4000 метри од дното на Тихиот Океан. Се состои од три вулкански и 12 коралните острови (motu)
ai1outbgТоа е веројатно прво се населиле околу 900 АД и еден од нејзините големи легендарниот Полинезија outrigger canoediscoverers беше Ру, кој го нарече Utataki Enua О Ру Ки Те Моана. Грубо преведено, тоа значи водечките на товар на лицата со Ru над океанот. Тоа може да се заклучи дека Aitutaki беше, според тоа, крајната дестинација на еден од најголемите Полинезија патувања океанот. Првиот познат откритие од страна на Европејците беше капетанот Bligh на “Баунти”. Тој пристигна на 11 април 1789 година и набргу потоа се случила познатата бунт. Bligh врати подоцна, на 25 јули 1792. Тој е заслужен за промовирањето на шепа шепа овошје да Aitutaki.
Првиот мисионер на готвачи, Џон Вилијамс, слета на Aitutaki пред било кој од другите готвачи и таму е голем, воздушесто корални блок црква во Arutanga, главната населено место, кое го носи сведоштво за неговиот успех во претворањето на луѓето во христијанството.    ai1akabg

Животот на Aitutaki движи со прекрасно опуштено темпо, кој е зошто тоа е толку популарна дестинација за посетителите кои летаат во од Раротонга за ден патувања, како и продолжен stays.AkaiamiThe лагуна може да се пристапи во лежерно мода во традиционалните outrigger кануа за мирен Весло само исклучување на плажа или во повеќе софистицирани започна фаворизирана од страна на странски риболовците кои знаат неговата репутација за морски flyfishing за борбите bonefish. Повеќе за риболов.
На motu, кои се главно во надворешниот периметар на лагуната се прекрасни места за слетување Патувања денот достапни за посетителите. Омилената островчиња се Akaiami и една нога Остров.
Можете да прочитате детални лични впечаток на Aitutaki и проверка на распоредот на летовите за воздух Air Rarotonga која лета редовно да Aitutaki.

ai1mpai2mp