јуни 8, 2016

Алергија на полен

Source: http://www.hoptechno.com/book46.htm U.S. Одделот за здравство и социјалните услуги услуги на јавните здравствени Националниот институт за здравство Милиони Американци страдаат од кивање, кашлање, чешање, течење на носот, и поење очи кога полен ќе почне да лета. Секоја пролет, лето и есен мали честички се ослободуваат од дрвја, плевел и трева. Овие честички, познат како полен, накуцване […]

јуни 6, 2016

Користење на партнерства за да се премости дигиталниот јаз во рамките на Заедницата инвалидско

Source: http://www.icdri.org/DD/using_partnerships_to_bridge_the.htm Напред Честитки! Моето име е Kearns Тејлор и јас би сакал да коментира за овој документ пред да го прочита. Напишав овој член за две причини. Првата причина е да се да се размислува за потенцијални партнерства на локално, национално или глобално ниво или да се размислува за тоа како да се направи вашата […]