мај 31, 2016

Rui-Снимање на Корисникот Влез

Source: http://acs.ist.psu.edu/projects/RUI/index.html

Оваа страница ја придружува RUI, едноставен удар и глувчето потег дрвосечач. Тоа и сродни теми се пријавени:

Морган, Ј Х, Ченг, C.-Y., Штука, Ц, и Ритер, Ф. Е. (2013). А дизајн, тестови и размислувања за подобрување на удар и глушец дрвосечачи. Интеракција со компјутери. 25 (3). 242-258.

Kukreja, U., Стивенсон, В. Е., и Ритер, Ф. Е. (2006). RUI – Снимање корисник влез од интерфејси под Windows и Mac OS X.  Oднесување Истражувачки методи. 38 (4). 656-659.

Општи информации

Пример кратко најавите [hh: mm: ss формат]

Пример долго дневникот [hh: mm: ss формат]

Пример кратко најавите [s.xxxx формат]

Rui 2.3-win.zip (изгледа како 24 апр 12)

Rui 2.1-macosx.zip (изгледа како 3 feb 12). [Упатство за OS 10.7+, ќе се применуваат овие по упатствата]

RUI for Windows 2.03 (од 3 Nov 2008) RUI2 за PC ресурси

RUI за Windows 2.0.1 (од 2 Сеп 2008) RUI201 за PC ресурси [оваа верзија anonymizes тастатурата, врз основа на удар кука, Разван Orendovici модифицирана верзија 2.0.0 Штука]

RUI for Mac OS X 1.0 Beta 2 (31 Авг 2006) RUI за Mac ресурси

RUI for Windows 1.0 (од 10 Nov 2004) RUI за PC ресурси

Ако сте во потрага за апликација која држи времето, а вие не треба да се логирате на тастатурата или глувчето активност, сметаат дека со користење на овој JavaScript stopwatch. Петар Спрингер, исто така, започна повеќе општ преглед на сеча алатки.

Во моментов поставувани прашања за заедничките проблеми

1. RUI не работи на мојот Mac

a. Вие треба да имаат, во параметрите на системи: универзален пристап: Дијалог тастатура, овозможуваат пристап за помагала, провери.

b. што треба да ја стартувате од командна линија.

c. Ако се обидуваш да ја стартувате од командна линија, мора да се користи валидна патека на апликацијата. Ако вашиот школка има тековниот директориум ( “.”) Во патот, а потоа можете да го стартувате како “Rui”, ако не го имате во вашата патека, тогаш ќе мора да се користи целосната патека, како што се “/ Macintosh HD / user / Ритер / Desktop / Rui / Rui “. Ако не знаете што е патот, што веројатно треба да вклучуваат целосната патека.

2. На компјутер, реприза не функционира.

a. За реприза, само-Z се разигравани, а сите други се произведе “А”. Тоа не е дека тоа не е можно, тоа е само дека овие дополнителни тастатурата не беа вклучени во оригиналната верзија и софтвер е некомплетна. Urmila очекува да го надминете овој за PC верзијата во декември 2007 година.

3. Дневници запре одеднаш.

Ова може да се случи ако корисниците тип на гости удар ^ s или случајно или како дел од она што тие треба да напишеш како дел од експериментот.

4. Може ли да изберам да се логирате само на глувчето?

Да. интерфејс компјутер има наога селективно да се логирате на глувчето се движи, глувчето и тастатурата.

5. На компјутерот, кога ќе престане RUI се урна!

Тоа е познат бубачка, од неодамна е соопштено од страна Вен Јао. Што се случува е дека RUI запира сеча, а потоа го спасува датотека, а потоа не може да се логирате на удар да се запре сеча. Ние веруваме дека ова е бенигна бубачки, иако она што треба да се отстранат. [Ние веруваме дека тоа е отстранета во RUI 2]